Stephen Kinnock kritiserer Labour-leder: Trækker sig fra post i skyggekabinet

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, har offentliggjort kritisk brev til sin partiformand.

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, har meldt sig ind i oprørskampen i Labour. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Resultatet af Storbritaniens brexit-afstemning har kastet både Det Konservative Parti og arbejderpartiet Labour ud i en krise.

Førstnævnte skal finde en ny formand, og hos sidstnævnte har flere topfolk vendt ryggen til lederen Jeremy Corbyn. En gruppe som Stephen Kinnock, der er gift med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, nu melder sig ind i.

Twitter har han offentliggjort et brev til netop Jeremy Corbyn, hvori han meddeler, at han trækker sig som stedfortræder for Labours skyggeerhvervs- og innovationsminister, Angela Eagle.

- I lyset af det meget skuffende afstemningsresultat, forårsaget, til dels, af den halvhjertede og glansløse rolle, som du har spillet i valgkampen, er jeg nået til den konklusion, at du ikke længere er i stand til at lede vores parti, skriver Stephen Kinnock blandt andet i sit opsigelsesbrev.

Søndag trak 12 medlemmer sig fra skyggekabinettet og i dag har yderligere fire - foruden Stephen Kinnock - ligeledes trukket sig.

Det drejer sig om skyggeudenrigsminister Diana Johnson og skyggeforsvarsminister Toby Perkins samt Anna Turley og Chris Matheson, der ligesom Kinnock ikke havde skyggeministerposter, men andre funktioner i skyggekabinettet.

Omvendt har både skyggeforsvarsminister Emily Thornberry og skyggeindenrigsminister Andy Burnham forsvaret Jeremy Corbyn, der selv har afvist at træde tilbage som formand.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk