Teresa May advarer mod at blokere EU-exit i parlamentet

Det britiske parlament har fået det sidste ord om brexit, og premierministeren frygter resultatet.

Theresa May, britisk premierminister, kalder resultatet af folkafstemningen om brexit for klart, og hun mener, at alle er nødt til at respektere det. (Foto: pool © Scanpix)

Den britiske premierminister, Theresa May, advarer parlamentsmedlemmer mod at blokere for Storbritanniens exit fra EU - det såkaldte brexit.

Det sker, efter at en landsretsafgørelse i torsdags slog fast, at parlamentet får det sidste ord om, hvornår en formel afskedsdialog med EU skal indledes.

Theresa May advarer parlamentsmedlemmer mod at bruge anledningen til at underminere resultatet af folkeafstemningen i juni og blokere for udmeldingen af EU.

- Resultatet var klart. Det var legitimt. Parlamentsmedlemmer og andre, som beklager resultatet, er nødt til at acceptere, hvad folket har bestemt, lyder det fra May.

Afgørelsen fra High Court er et stort nederlag for den britiske premierminister, som hidtil har fastholdt, at regeringen kan indlede udmeldelsesprocessen uden om parlamentet.

Den britiske regering har da også anket afgørelsen til Højesteret. Det ventes, at sagen bliver behandlet i december.

Artikel 50 omhandler og udstikker retningslinjer for et medlemslands udtrædelse af unionen. Når artikel 50 sættes i gang, er der i første omgang to år til at forhandle forholdet på plads.

/ritzau/