Tyskland om muligt britisk nej til EU: Et nej til det indre marked

Storbritannien kan ikke få samme aftale som Norge og Schweiz om det indre marked, siger tysk finansminister.

Storbritannien kan ikke få samme ordning som Norge og Schweiz, hvis de vælger Eu fra, siger den tyske finansminister Wolfgang Schauble. I baggrunden ses den britiske finansminister George Osborne. (Foto: © Peter Nicholls, Scanpix)

Hvis de britiske vælgere 23. juni beslutter, at Storbritannien skal forlade EU, så kan landet ikke længere være en del af det indre marked.

Det siger den tyske finansminister Wolfgang Schäuble i et interview til ugemagasinet Spiegel.

Her udelukker finansministeren, at Storbritannien kan få samme ordning som Norge og Schweiz, der begge har adgang til det indre marked uden at være medlemmer af unionen.

- Hvis flertallet i Storbritannien går ind for brexit, så vil det være en beslutning mod det indre marked. Inde betyder inde. Ude er ude. Man er nødt til at respektere det britiske folks suverænitet, påpeger han.

Fantastisk dyrt

Dele af nej-kampagnen i Storbritannien har ellers påpeget, at man kan bryde med EU, men stadig nyde godt af de økonomiske fordele ved at forblive en del af det indre marked.

Mange økonomer mener, at det kan blive fantastisk dyrt, hvis Storbritannien ikke kan få adgang til det indre marked.

- Det ville være et mirakel, hvis Storbritanniens udtræden ikke ville give nogen økonomiske ulemper, konstaterer den tyske finansminister.

Schäuble siger videre i interviewet, at man ikke kan udelukke, at andre lande vil melde sig ud, hvis det bliver et britisk nej til EU.

Britiske meningsmålinger viser, at ja- og nej-siden ligger siden om side knap to uger før folkeafstemningen.

/ritzau/