Underhuset i Storbritannien hylder formanden før sidste dag

John Bercow har ledet sin sidste spørgetime og fik pæne ord med på vejen.

Cirka 14.000 gange har formanden for det britiske underhus, John Bercow, kaldt forsamlingen til orden med sit karakteristiske "Ordeeeer!"

Men i dag er det slut. Formanden forlader i dag posten efter ti år, der har været blandt de mest dramatiske i historien på grund af brexit.

John Bercow har været en hovedperson i Storbritanniens hidtil mislykkede forsøg på at forlade EU. Særligt mens Boris Johnson har været premierminister, har Bercows beslutninger flere gange afsporet regeringens brexit-strategi.

Alligevel gik Boris Johnson forrest, da underhuset onsdag hyldede formanden, da han ledte sin sidste spørgetime med premierministeren.

- Selvom vi måske er uenige om nogle af de lovgivningsmæssige opfindelser, som du har foretrukket, så er der ingen tvivl i mit sind om, at du har været en fantastisk tjener for parlamentet, sagde Boris Johnson.

Og for en sjælden gangs skyld var lederen af oppositionen, Labours formand Jeremy Corbyn, enig med premierministeren.

- Jeg vil gerne takke dig for den måde, du har brugt formandskabet. Du har reformeret Underhuset, og vores demokrati er stærkere på grund af den måde, du har gjort det, sagde Corbyn til John Bercow.

Underhuset skal vælge en ny formand på mandag. Vedkommende når dog efter alt at dømme kun at få en enkelt dag i stolen, før parlamentet bliver opløst i forbindelse med valget i Storbritannien den 12. december.

FacebookTwitter