VIDEO Tusinder går på gaden i London: Protesterer mod Brexit

”Hvad vil vi have? Vi vil blive i EU”, gjalder det i dag fra tusindvis af demonstranter i Londons gader.

Tusindvis af demonstranter går i dag på gaden i det centrale London for at protestere over udfaldet af sidste uges EU-afstemning i Storbritannien, hvor et flertal af de britiske vælgere stemte for, at landet skal træde ud af EU.

Det skriver Reuters.

Afstemningsresultatet har skabt politisk uro - både i EU og i Storbritannien, hvor der er kamp om de ledende poster i de to store partier, Labour og hos de Konservative.

De fleste demonstranter er unge. Flere er iført EU-flag, mens andre bærer bannere med ordlyden: ”Jeg er med EU”.

Demonstranterne råber blandt andet: ”Hvad vil vi have? Vi vil blive i EU”, mens de går fra det britiske parlament.

Et flertal på 60 procent i London stemte for at blive i EU ved afstemningen den 23. juni. Dermed lå London-resultatet et stykke fra landsresultatet, hvor kun 48 procent stemte for at blive i unionen, mens 52 procent stemte for at forlade EU.

En af arrangørerne, den studerende ved King's College Kieran MacDermott, siger til Reuters:

- Vi kan forhindre Brexit ved at afvise at acceptere afstemningen som et endeligt resultat og tage vores finger af selvødelæggelsesknappen.

Se helikopter-optagelser af den store demonstration i London i videoen i toppen af artiklen.

  • Med et ordspil over "britisk exit af EU" og "eksistentiel krise" proklamerer en banner, at demonstranterne tilhører de 48 procent af briterne, der stemte for fortsat EU-medlemskab. (Foto: © Paul hackett, Scanpix)
  • Folk bærer pro-EU-bannere, mens de går gennem det centrale London. (Foto: © Paul hackett, Scanpix)
  • Ved EU-afstemningen den 23. juni var der stor forskel på resultatet ,når man ser på et kort. (Foto: © Paul hackett, Scanpix)
  • Et flertal af de britiske vælger besluttede for lidt over en uge siden, at landet skal forlade EU. Alligevel demonstrerer tusinder i dag i Londons gader mod den beslutning. (Foto: © Paul hackett, Scanpix)
  • Skotland, Nordirland og London stemte for EU. Wales og resten af England stemte 'forlad EU', og deres stemmer vandt. (Foto: © Paul hackett, Scanpix)
  • EU-afstemningen har skabt uvished om Storbritanniens fremtidige tilknytning til EU. (Foto: © Paul hackett, Scanpix)
1 / 6