Vin, kunst og ejendomme skal fordeles mellem briter og EU

I bodelingen mellem Storbritannien og EU er der blandt andet en vinkælder, en kunstsamling og ejendomme i 138 lande.

Det bliver den tidligere franske udenrigsminister Michel Barnier, der vil stå i spidsen for bodelingen. (Foto: © © Francois Lenoir / Reuters, Scanpix)

Storbritannien og EU er ved at forberede sig på den vigtige bodeling, og her kan Storbritannien blandt andet gøre krav på en kælder med 42.000 flasker med vin, cognac og andet spiritus, en kunstsamling og ejendomme for 8,7 milliarder euro.

Alt sammen værdier, der i dag tilhører EU, skriver Financial Times.

Det kan meget vel blive en beskidt strid om arvegodset. Storbritannien står i dag for omkring 12,5 procent af indtjeningen til EU's budget.

Dermed vil Storbritanniens andel af EU's vinkælder i princippet bestå af omkring 5.000 flasker vin, 250 flasker spiritus og kunst til en værdi af 2,25 millioner euro fra Europa-Parlamentets kunstsamling.

EU's liste over værdier står der blandt andet ejendomme og udstyr for 8,7 milliarder euro. Prisen kan meget vel være langt højere, da den er udregnet efter købspriser fra 1980'erne og 1990'erne.

Det forventes, at Storbritannien vil presse på for at få foretaget nye ejendomsvurderinger.

EU har ifølge Financial Times ejendomme i 138 lande. De strækker sig blandt andet til Ouagadougou i Burkina Faso og Port Moresby i Papua Ny Guinea.

Bodelingen vil blive varetaget af den tidligere franske udenrigsminister Michel Barnier.

/ritzau/