Vrede London-borgere: 'Vi kan ikke leve uden EU'

Op mod 50.000 protesterer i London mod EU-afstemningens resultat.

'Kan ikke leve uden EU', står der på et banner, hvor EU-tilhængere håber, de kan omgøre afstemningen. (Foto: © CHRIS J RATCLIFFE, Scanpix)

52 procent af briterne er glade for at forlade EU, hvis man ser på afstemningsresultatet fra forrige uges skelsættende EU-afstemning.

Men i den engelske hovedstad, London, er titusinder ikke glade for udsigten til et EU-exit.

- Jeg håber, vi bliver. Jeg er europæer. Storbritannien står stærkere inden for EU, siger 29-årige Loveday Newman ifølge CNN.

- Jeg ved godt, det er resultatet af en demokratisk afstemning, men det her er stadig demokrati og ved at være en del af det, håber jeg, vi kan bestride resultatet, forklarer hun.

Op mod 50.000 mennesker er angiveligt dukket op til en pro-EU-march i byen, skriver CNN og The Mirror, at arrangørerne vurderer. Mange af den er unge mennesker.

Arrangørerne har taget initiativ til dagens demonstration i et håb om, at politikerne vil handle på protesterne fra dem, der er utilfredse med at skulle forlade EU.

Protestbannere inspireret af Rick Astleys hit fra 1987 ' Never Gonna Give You Up'. (Foto: © Neil hall)

De føler, at den britiske nation er kastet ud i politisk kaos og usikkerhed efter afstemningen, lyder det.

- Vi er alle her i dag med ét budskab: Vi tror på EU, og vi ønsker, at vores stemmer bliver hørt. Vi ønsker handling fra regeringen (...) Der er ingen plan for dette land og alle er bekymrede for fremtiden, siger talskvinde fra gruppen af arrangørerne Helen Parker.

Sagen kort

  • Det er fortsat uvist, hvordan Storbritannien vil træde ud af EU. Iagttagere har endda vurderet, at det måske slet ikke kommer til at ske.

  • EU-toppen har sagt, at der hverken bliver formelle eller uformelle forhandlinger, før briterne afleverer en opsigelse af medlemskabet.

  • Det sker ikke foreløbigt, idet det konservative regeringsparti først skal udpege en ny leder og premierministe efter David Cameron. Vedkommende vælges formentlig i september.

  • David Cameron trak sig, da han havde arbejdet for at blive i EU.