Briter har ligget i kø hele natten for at se dronning Elizabeths kiste - og der er mange timers ventetid endnu

Timers venten er det mindste at ofre for en dronning, der har brugt 70 år på at lede landet, lyder det.

Hen over natten har briter ligget i kø i et regnvådt London for at være klar til at tage afsked med dronning Elizabeths kiste, som bliver lagt til skue fra klokken 17 i eftermiddag lokal tid og fire døgn frem.

Ifølge britiske BBC står hundredvis af folk i kø til at se kisten, og nogle har været der mere end et døgn i forvejen.

De har taget plads i festivalstole, mens andre ligger i soveposer eller endda har slået telte op.

Langs muren sidder den medicinstuderende Vicky Earl iført hue og med en bærbar computer på lårene, idet hun forsøger at lave lektier, mens hun venter. Da DR møder hende først på natten, er der stadig cirka 15 timer tilbage, inden det bliver muligt at sige farvel.

- Det er et øjeblik i historien.

- Jeg tror, mange ser sådan på det, at det kun er én dag, man skal ofre for en person, der har ledet landet i 70 år. Det er ingenting, når man sammenligner det.

Her kan du møde Vicky Earl, der ligger i kø for at få mulighed for at tage afsked med dronning Elizabeth:

Hendes far og hans partner er også kommet til byen for at vise deres respekt, men de er ude for at jagte kaffe, da DR er forbi.

Amanda har sovet i telt over natten for at se dronningen

En af dem, der sammenlignet med andre kom "sent" til køen, er Amanda Drake. Hun ankom omkring klokken 22 tirsdag aften og endte med at hente et telt til lejligheden, som nu også er med til at opbevare nogle af folks ting i ly for regnen.

- Det er første gang, jeg har gjort noget som det her.

Amanda Drake rejste til Storbritannien, hvor hun også har en bolig, fra Australien i forbindelse med dronningens jubilæum og skulle egentlig være taget hjem. Men noget fik hende til at blive.

- Dronningens helbred skrantede, og det ville ærgre mig meget, hvis jeg gik glip af tronfølgen, og så ville jeg også gerne sige farvel til hende.

Se et klip med Amanda Drake her:

Kisten med dronning Elizabeth II landende kort før klokken 20 tirsdag aften i London. Inden kisten lægges til skue, er den forbi monarkens residens, Buckingham Palace i London.

I dag bliver den kørt til Westminster Hall, den ældste bygning i parlamentsområdet Westminster. Og det er altså her, at det britiske folk vil få mulighed for at tage afsked med dronningen fra i eftermidag.

Steven har ligget i kø i mere end et døgn

En af dem, der lagde sig i køen som en af de første, er Steven Holgate. Han kom tirsdag morgen, altså for mere end et døgn siden, og lader sig ikke slå omkuld af hverken ventetid eller regnvejr.

- Som jeg sagde til dem, der ankom i morges. Det er underordnet med vejret. Jeg er her for at besøge min dronning en sidste gang og vise respekt og værdsætte alt det, hun gjorde i sine godt 70 år på tronen, siger han.

Steven Holgate var en af de første i køen:

Der er flere, som mener, at ventetiden er det mindste, de kan gøre for dronningen. Det gælder også vennerne Sham Bhaskaran og Mark Bonscr, der havde regnet med, at de kiggede ind i en 45 timers lang kø, hvilket trods alt ikke var tilfældet.

- Hun har siddet 70 år på tronen og givet hele sit liv til landet. Vi kan i det mindste give små 20 timer og vise hende respekt, siger Mark Bonscr.

Han bliver bekræftet af sin ven, Sham Bhaskaran.

- Som Mark sagde, er det ingenting. Det er en brøkdel af, hvad hun har gjort for os.

Vennerne Sham Bhaskaran og Mark Bonscr ligger også i kø:

Kisten kan ses fra onsdag klokken 18.00 dansk tid og frem til mandag den 19. september klokken 07.30 dansk tid. Der er adgang døgnet rundt.