Briterne frustrerede efter afgørende 'No deal'-afstemning

Både EU-tilhængere og -skeptikere er bekymrede efter No deal-afstemning.

Med stemmerne 321 mod 278 afviste et flertal i Underhuset onsdag at forlade EU uden en aftale. Altså et nej til No deal-brexit.

Parlamentet havde kort inden selve No deal-afstemningen med kun fire stemmers margin vedtaget et ændringsforslag til premierminister Theresa Mays oprindelige udspil. Derfor blev budskabet i det endelige forslag, at det udelukkes, at briterne vil forlade EU uden en aftale under nogen omstændigheder.

Selvom det blev et nej til en No deal-brexit, var det ikke kun EU-modstanderne, der stod tilbage med en følelse af frustration og uvished.

- Det bekymrer mig, at ændringsforslaget blev vedtaget med sølle fire stemmer. At så mange af vores parlamentsmedlemmer synes, at No deal er fint, det bekymrer mig virkelig.

- Det er sindssygt. Det er helt vildt, lyder det fra EU-tilhængeren Gareth Owen, der er bosiddende i Schweiz, men har taget turen til London for at bakke op om premierminister Theresa May og hendes skilsmisseaftale.

Tvivler på EU-godkendelse

Blandt EU-modstanderne skyldtes frustrationen primært afvisningen af No deal-brexit. Her frygter man, at det lykkes for May at få en udskydelse igennem, så der købes mere tid end til den oprindelige dato for udtrædelsen 29. marts.

Tiltroen til, at det skulle lykkes at få en aftale igennem inden en eventuel senere dato, er også stærkt begrænset på No deal-siden.

- Jeg er ikke sikker på, at EU vil være med til at give en udskydelse. Hvis der kun bliver bedt om en udskydelse til den 30. juni, så tror jeg, at de vil stille spørgsmål til, hvad der skulle kunne nå at ske i det tidsrum.

- Hvis det bliver en afstemning om en længere udskydelse, så skal vi også afholde Europa-parlamentsvalg. Mon EU er interesseret i en masse britiske EU-modstandere i deres parlament?

- Og hvis det bliver en kortere udskydelse, så kan jeg virkelig ikke se pointen med det hele, lyder vurderingen fra EU-modstander og No deal-fortaler Michelle Megan fra London.

I aften venter der parlamentarikerne i Underhuset endnu en afstemning om Storbritanniens skilsmisse med EU.

Denne gang omhandler det den planlagte dato for udtrædelsen af EU, og om denne skal udskydes til senere end 29. marts.

Facebook
Twitter