Briterne indkalder til hastemøde i FN om spionangreb

FN's Sikkerhedsråd skal diskutere giftangrebet på den russiske eksspion.

Den britiske premiermininster, Theresa May, skal senere i dag holde tale for medlemmerne af Underhuset. (Foto: FRANK AUGSTEIN © Scanpix)

Storbritannien har indkaldt til hastemøde i FN's Sikkerhedsråd senere i dag som følge af giftangrebet på en russisk eksspion og hans datter tidligere på måneden.

Det oplyser det britiske udenrigsministerium på Twitter.

Her vil Storbritannien, som er et permanent medlem af Sikkerhedsrådet, opdatere de andre medlemmer om efterforskningen af angrebet i Salisbury i det sydlige England.

Den britiske regering havde givet den russiske regering indtil midnat til at forklare, hvorfor en nervegift fra sovjettiden var blevet brugt til at forgifte de to russere tidligere på måneden.

Men russerne har løbende afvist, at de stod bag angrebet, og derfor kom der heller ikke nogen forklaring fra Kreml inden tidsfristen.

Ifølge flere britiske medier vil den britiske premierminister, Theresa May, i løbet af eftermiddagen orientere de britiske politikere om de tiltag, som hun vil iværksætte over for russerne.

Både Storbritannien og Rusland er permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd.

Donald Tusk, der er formand for Det Europæiske Råd, skrev ved middagstid, at han er klar til at tage sagen på et EU-topmøde i næste uge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk