Tema Brexit

Briterne nægter at betale 750 milliarder kroner for at forlade EU

Financial Times skriver, at Frankrig og Tyskland fører an i en ny kurs, hvor krav til briterne er skærpet.

Brexitminister David Davis afviser EU's store milliard-krav. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Storbritannien vil ikke betale 100 milliarder euro (750 milliarder kroner) for at forlade EU.

Det siger brexitminister David Davis i en kommentar til rapporter i avisen Financial Times om, at EU vil stille et krav et sådant beløb.

- Vi vil ikke betale 100 milliarder. Vi må diskutere i detaljer, hvad der er af rettigheder og forpligtelser, siger Davis til tv-stationen ITV.

Brexit

Storbritannien har ved et historisk valg den 23. juni 2016 stemt for at forlade EU. Følg det politiske efterspil her.

Gå til tema

Storbritannien må ifølge Bruxelles indgå en aftale om, hvad de skylder EU, før der kan indledes forhandlinger om ny handelsaftale, der skal gælde efter den britiske exit.

Financial Times skriver, at Frankrig og Tyskland fører an i en ny kurs, hvor kravene til briterne bliver skærpet.

EU's brexit-chefforhandler, Michel Barnier, vil senere onsdag fremlægge anbefalingerne for de kommende forhandlinger med Storbritannien.

På et topmøde lørdag fastslog EU27-landene i brexit-strategien, at boet efter over 40 års britisk EU-medlemskab skal gøres op, før de vil begynde at tale om fremtidens forhold, herunder en frihandelsaftale.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, advarede desuden Storbritannien mod at undervurdere vanskelighederne ved de kommende forhandlinger.

- Jeg har nogle gange det indtryk, at vores britiske venner - ikke dem alle - undervurderer de tekniske vanskeligheder, vi står over for, sagde Juncker.

Storbritannien stemte sig sidste sommer ud af EU.

/ritzau/Reuters