Briterne skal til valg: Her er de to hovedpersoner

Valget i Storbritannien står reelt mellem to mænd, der på mange måder ligner hinanden.

Ed Miliband (tv) og David Cameron bliver de altoverskyggende hovedpersoner frem til valget 7. maj. (Foto: Justin Tallis og Paul Ellis © Scanpix)

Meget forbinder de to partiledere, som briterne nu skal vælge imellem.

De er begge forholdsvis unge partiledere i slutningen af 40'erne. De er fædre med teenagebørn. De har læst på det samme prestigiøse universitet i Oxford, begge valgte filosofi, politik og økonomi som deres hovedfag.

Og så har de begge to bevæget sig mod den politiske midte - den ene af lyst, den anden tvunget af omstændighederne.

Deres vej ind i den politiske inderkreds minder også om hinanden - som nær rådgiver for henholdsvis den konservative premierminister John Major og den seneste Labour-premierminister, Gordon Brown.

Men de personlige forskelle er også til at få øje på, og det kan tydeligt aflæses i meningsmålingerne.

Cameron bedst til økonomi

Et flertal af briterne mener, at den afgående konservative premierminister, David Cameron, klart vil være den bedste til at styre landets økonomi. Mens et flertal til gengæld også mener, at han er helt ude af trit med, hvordan almindelige mennesker lever.

Her har vælgerne klart mere tiltro til Labour-leder Ed Miliband, som vælgerne også opfatter som mest ærlig og tillidsvækkende.

Og at personlighed kommer til at spille en afgørende rolle i valgkampen er uundgåligt, efter at David Cameron i weekenden kom med et skarpt personligt angreb på sin modstander for at være en del af et bundt "håbløse, snerrende socialister."

Se David Camerons hårde angreb på Ed Miliband i videoen:

Facebook
Twitter