Britisk anti-terrorpoliti efterforsker formodet forgiftning

To personer blev lørdag aften fundet i bevidstløs tilstand nær Salisbury, England.

Poltiet var talstærkt til stede ved den ejendom, hvor de to personer blev fundet. (Foto: © GEOFF CADDICK, Scanpix)

Betjente fra anti-terrorenheden i Londons politi slutter sig nu til efterforskningen af de to mennesker, der blev fundet bevidstløse i Amesbury i det sydvestlige England lørdag aften.

Det oplyser britisk politi ifølge Reuters.

Grunden er ifølge myndighederne, at hændelsen har fundet sted blot 13 kilometer fra den by, hvor den tidligere russiske agent, Sergeij Skripal, og hans datter, Yulia, i foråret blev forsøgt dræbt med nervegift.

- De nylige begivenheder i Salisbury taget i betragtning, er det besluttet at betjente fra anti-terrorenheden skal arbejde sammen med Wiltshire politi omkring hændelsen i Amesbury. Som Wiltshire politi har udtalt, holder vi alle muligheder åbne, lyder det i en udtalelse fra Londons politi.

Vurderingen var først, at de to personer, en mand og en kvinde i 40'erne, havde taget en overdosis af enten kokain eller heroin. De blev fundet i deres hjem i kritisk tilstand og er nu i behandling på hospitalet i Salisbury.

Myndighederne har endnu ikke frigivet yderligere oplysninger om de to personer udover deres køn og alder.

Til trods for, at den formodede forgiftning er blevet erklæret en "større hændelse", har myndighederne endnu ikke afklaret, om der er tale om en forbrydelse. Flere steder i Amesbury, hvor de to har færdedes, er dog blevet spærret af i forbindelse med efterforskningen.

Ifølge det britiske medie Sky News er prøver fra de to personer blevet sendt til nærmere undersøgelse.