Britisk finansminister vil træde tilbage

Philip Hammond afviser at forlade EU uden aftale, så han vil træde tilbage onsdag.

Philip Hammond, den britiske finansminister, vil træde tilbage. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

Den britiske finansminister, Philip Hammond, siger, at han overvejer at træde tilbage fra sit embede på onsdag, oplyser BBC.

Hammond forklarer, at det handler om uoverensstemmelser med Boris Johnson, der er favorit til at overtage posten som Storbritanniens premierminister, om håndteringen af brexit.

Boris Johnson har tidligere sagt, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober med eller uden en aftale, og Hammond vil ikke være med til at forlade EU uden en aftale - altså no-deal brexit.

I BBC blev Hammond spurgt, om han forventer at blive fyret af den kommende premierminister, og han svarede, at han vil aflevere sin afskedsbegæring til Theresa May på onsdag, inden hun officielt træder tilbage.

Boris Johnson er favorit til at overtage posten som Storbritanniens premierminister. (Foto: Simon Dawson © Scanpix)

Boris Johnson er den sandsynlige vinder

For Hammond er det vigtigt, at premierministeren og finansministeren er enige omkring brexit. Det ville altså ikke være tilfældet, hvis Boris Johnson overtager premierministerposten og Hammond beholder sit job.

Ifølge Hammond viser alle meningsmålingerne, at Boris Johnson vinder posten.

- Det er, hvad der sandsynligvis kommer til at ske, og jeg planlægger i overensstemmelse hermed, siger Hammond til BBC, men tilføjer også, at han venter, til resultatet er offentliggjort på tirsdag for at være på den sikre side.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter