Britisk højesteret gav 14-årig kræftsyg lov at blive frosset ned efter sin død

Kræftsyg pige fra England ønskede at blive frosset ned efter sin død, så en mulig kræftkur kunne genoplive hende.

Kryopræservering er en fremgangsmåde til nedfrysning af biologisk væv eller celler ved ekstremt lave temperaturer. (Foto: Science Photo Library)

En 14-årig pige fra England var uhelbredelig syg med en sjælden kræftform. Hun vidste, hun skulle dø.

Hun havde bare et enkelt ønske: at blive frosset ned, når det skete.

Det er nu kommet frem, at en højesteretsdom opfyldte hendes ønske, blot et par dage før hendes død i oktober.

Det skriver BBC, efter at detaljerne i hendes sag er kommet frem.

Pigens lig er blevet fløjet til USA, hvor det er blevet frosset ned efter hendes ønske, da det ikke er lovligt i England.

Den 14-årige pige er blevet frosset ned ved hjælp af metoden kryopræservering. Det er en omdiskuteret teknik, man bruger til at fryse biologisk materiale ned med. Meningen er, at levedygtigheden opretholdes efter optøning, men ingen ved, om det kan lade sig gøre med mennesker.

Højesteretsdommen lagde vægt på moderens ret til selv at bestemme, hvad der skal ske med hendes datters lig. Det var altså ikke datterens eget ønske om at blive frosset ned efter sin død, som var afgørende for sagens udfald.

Den 14-årige pige har i et brev til dommeren i sagen forklaret, at hun ville leve længere og ikke havde lyst til at blive begravet i jorden. Desuden håbede hun på, at det måske ville give hende en chance til.

Hun skrev blandt andet i brevet:

- Jeg tror, det at blive frosset ned giver mig en chance for at blive kureret og vågne op igen - selv om hundreder af år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk