Britisk kæmpelufthavn gør klar til klimademonstration

Unge grædende demonstranter er mødt frem ved den travle Heathrow-lufthavn, men politiet er i overtal.

Et større opbud af politibetjente skal forhindre klimaaktivister i at trænge ind på selve lufthavnsområdet. (Foto: Simon Dawson © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Klimaaktivister fra gruppen Extinction Rebellion har varslet, at de vil 'lukke' den travle Heathrow-lufthavn i London i dag, og politiet forsøger derfor at forhindre forstyrrelser i påsketrafikken.

Indtil videre er kun en mindre gruppe unge demonstranter mødt op for at kræve, at politikerne gør mere for at forhindre klimaforandringer.

De står ca. en kilometer fra lufthavnen, og de synger og græder. Med sig har de et banner, hvor der står: 'Er vi den sidste generation?'

Siden mandag har klimaaktivister blokeret flere broer og veje i London, og flere gange har de forstyrret trafikken. Det skete blandt andet, da en aktivist limede sin hånd fast til et tog, som så ikke kunne køre videre.

Politiet har i løbet af de seneste fire dage anholdt omkring 500 aktivister.

Londons politi har opfordret gruppen til at genoverveje dagens varslede aktion ved Heathrow-lufthavnen.

- Demonstranter kan godt forvente et stort politiopbud. Vi er fast besluttede på at holde lufthavnen kørende, lød det i går fra vicepolitidirektør Nick Ephgrave.

Politiet er mødt talstærkt op, klar til at gribe ind, hvis demonstrationen udvikler sig.

Også i Frankrig er der klimademonstrationer i dag. Her forhindrer aktivister fra miljøorganisationen Greenpeace ansatte i at komme ind i tre selskabers hovedkvarterer.

De ramte selskaber er oliegiganten Total, storbanken Société Générale og elselskabet EDF.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter