Britisk landsby til salg for 22 millioner

Går du og drømmer om at eje en engelsk landsby, så kan du nu gøre årets køb. Den ærkebritiske landsby Linkenholt er til salg for 22 millioner pund.

Der er både får, cricketklub, købmand, landbrugsjord, aktiviterer for børn og en gammel kirke i Linkenholt. (Foto: PsychoPxL © Stock Xchng)

Der er nu noget hyggeligt over engelske landsbyer. Den slags, hvor får græsser på markerne, hvor man kender den lokale købmand og hvor man kan spille noget så britisk som cricket. Prøv så at forestille dig at eje sådan en landsby. Helt alvorligt.

Den idylliske landsby Linkenholt i Hampshire i England er nemlig sat til salg og den kan såmænd blive din for sølle 22.5 millioner pund.

Det lyder måske nok som mange penge, men i Linkenholt tror man på et salg - og så kan man jo i øvrigt købe engelske pund til lav kurs for tiden, hvis det kan lokke dig yderligere. Prisen lander derfor på godt 177 millioner danske kroner.

Bliv din egen bykonge

Den, der gør alvor af købet af landsbyen, bliver ikke bare ejer af Linkenholt som sådan. Vedkommende bliver også ejer af en 2000 kvadratmeter stor bolig med 22 tilhørende huse, landbrugsjord, købmandsbutik, to smedje, en undervisningsinstitution for børn og en cricketklub. Det skriver norske VG og en række britiske medier.

Den eneste ejendom i landsbyen, der ikke er til salg, er den gamle kirke, St. Peters. Den blev bygget i det 12. århundrede, men blev genopbygget i 1871.

Fonden med de 22 huse

Det var oprindeligt rigmanden Herbert Blagrave, der ejede Linkenholt. Han havde ikke nogen arvinger og oprettede derfor en fond, hvor pengene primært skulle gå til syge børn og ældre.

Siden er meget af Blagraves formue bundet op i netop Linkenholt, og nu har fonden valgt at sælge det hele og dermed bakke ud af den lille og ærkebritiske landsby.

Ejendomsmægleren tror på et salg:

- Det her er virkelig en god mulighed for at investere i noget trygt. Jordbrug og ejendom har længe været gode langsigtede investeringer, og vi tror bestemt, at der vil være mange interesserede købere, siger ejendomsmægler Tim Sherston til nyhedsbureauet Reuters.

Håber køber lader stedet være

Smeden i Linkenholt, Colin Boastt, er frisk på et salg af hans lille by, men han håber, at der ikke bliver lavet for meget om.

- Det ville være fint, hvis nogen ser landsbyen og tænker "lad os beholde stedet som det er". Men man ved naturligvis aldrig, siger han.

Lejerne får lov at blive

Alle ejendomme i Linkenholt er for tiden lejet ud, og der er ingen grund til panik blandt lejerne - de vil alle kunne blive boende efter et salg.

Var der ikke nok på kontoen og vil du bare købe lidt af byen? Så må vi desværre skuffe dig, for fonden ønsker ikke at splitte salget op. Man kan kun købe hele byen.

Facebook
Twitter