Britisk minister efter ny forgiftning: Vi skal nok finde de skyldige

Rusland opfordres til at hjælpe med opklaring af ny giftsag i Storbritannien.

Britiske myndigheder undersøger en park i Salisbury, som det britiske par besøgte dagen før de blev syge. (Foto: © GEOFF CADDICK, Ritzau Scanpix)

Britiske myndigheder mener, at to giftsyge personer er tilfældige ofre for følgerne af et angreb 4. marts mod en eksspion, der blev forgiftet med russisk nervegift.

Sikkerhedsminister Ben Wallace opfordrer Rusland til at 'fortælle, hvad der er sket' i et forsøg på at forhindre, at flere bliver syge.

Vallace lover, at man nok skal finde de skyldige - også selv om det kan tage lang tid.

Britiske myndigheder meddelte sent i aftes, at man efter laboratorieanalyser af prøver fra to syge personer i Amesbury er nået frem til, at de blev forgiftet med den russiske nervegift Novichok.

Det var samme gift, som blev brugt i et angreb på den russiske eksspion Sergej Skripal og hans datter i Salisbury 4. marts.

Det giftsyge par fik lørdag mystiske symptomer, og de blev erklæret i kritisk tilstand.

I går blev en antiterrorenhed ved britisk politi koblet på efterforskningen, fordi man fik mistanke om en forbindelse mellem angrebet på Skripal, der ikke er opklaret.

Ifølge politiet er der intet, der indikerer, at de to personer skulle være mål for et attentat. Begge er britiske statsborgere og fra lokalområdet.

/ritzau/