Britisk minister trækker sig: 'Det her gør det endnu mere kaotisk for Boris Johnson'

Det skaber indtryk af en regering, der er ved at falde fra hinanden, siger Kim Bildsøe Lassen.

Amber Rudd trækker sig blandt andet også, fordi loyale partifæller er blevet smidt ud af partiet. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Den britiske minister for arbejde og pension, konservative Amber Rudd, trækker sig.

I et brev, hun har delt på Twitter, skriver hun blandt andet, at hun ikke længere tror på, at regeringens formål var at forlade EU med en aftale.

Hun mener, at der er blevet brugt mere energi på at forberede en no deal-aftale end på at gå i dialog med EU.

- Det skaber endnu mere indtrykket af, at her er en regering, der er ved at falde fra hinanden, siger DR's korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen.

- Det her gør det endnu mere kaotisk, og det gør det heller ikke nemmere for Boris Johnson at få noget gennem parlamentet. Han er efterhånden i så stort mindretal, at han slet ikke er i kontrol over noget som helst.

Kan ikke acceptere fyringer af kollegaer

I brevet fortæller Amber Rudd, at det har været en svær beslutning, men at hun ikke kan se til, mens loyale partifæller bortvises.

I tirsdags smed Boris Johnson 21 medlemmer ud af parlamentsgruppen, fordi de havde stemt imod partilinjen ved en afstemning.

Disse fyringer beskriver Amber Rudd som 'en fornærmelse mod anstændighed og demokrati'.

I fredags trak Boris Johnsons bror, Jo Johnson, sig som viceminister og medlem af det britiske parlament på grund af en 'uløselig konflikt'.

Dramatisk uge i vente

Kim Bildsøe Lassen vurderer, at det svækker den britiske premierminister Boris Johnson, når endnu en moderat konservativ trækker sig fra hans parti.

- Når man ser frem mod et kommende parlamentsvalg, for det kommer indenfor de næste måneder, så er der næsten ingen moderate stemmer tilbage i Det Konservative Parti, og spørgsmålet er, hvordan vælgerne vil reagere på det.

Og det bliver en begivenhedsrig uge, som Boris Johnson går ind i.

- Det her understreger, at Det Konservative Parti er ved at blive et brexit-parti. Det kan bære en styrke, men det kan også blive en stor svaghed, siger Kim Bildsøe Lassen.