Britisk parlament får magt til at ændre Mays brexit-anmodning

Parlamentet godkender forslag, der giver magt til at ændre Mays anmodning om at udsætte brexit til 30. juni.

Theresa May rejser til Paris og Berlin tirsdag for at mødes med EU-ledere, inden de skal træffe en beslutning onsdag. (Arkivfoto) (Foto: MARK DUFFY © Ritzau Scanpix)

Det britiske Underhus har kort før midnat til tirsdag godkendt et lovforslag, der har til formål at tvinge premierminister Theresa May til at udskyde brexit.

Det sker for at undgå, at briterne forlader EU uden en aftale på fredag, den 12. april.

Den nye lovgivning giver parlamentet magt til at granske og endda ændre Mays anmodning til EU om at udsætte brexit til 30. juni.

Hvis parlamentet ønsker at ændre i Mays anmodning til EU, skal det ske tirsdag.

Lovforslaget ventes at blive godkendt af dronning Elizabeth inden for kort tid.

Tilfredshed i Labour

Et af parlamentsmedlemmerne bag lovforslaget, Yvette Cooper fra oppositionspartiet Labour, er glad for, at det blev stemt igennem.

- Begge huse i parlamentet har her til aften givet kraftigt udtryk for, at det vil være dybt skadeligt for job, produktion og sikkerheden i vores land, hvis vi forlader EU uden en aftale, siger hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Omvendt er der stor utilfredshed i regeringen.

Regeringen: "et kæmpe rod"

- Dette er et kæmpe rod. Helt fundamentalt opponerer jeg mod det på baggrund af, at det er fuldstændig ukonventionelt, siger Andrea Leadsom, der repræsenterer regeringen i parlamentet, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Theresa May rejser til både Paris og Berlin tirsdag for at forsøge at presse sin forespørgsel om en kort udskydelse af brexit igennem.

Onsdag skal EU-ledere diskutere, om de vil give Storbritannien lov til at udskyde udtrædelsen af EU.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter