Britisk politi advarer 'dræberklovne': I vil blive anholdt, hvis I bærer våben

En global spøg, hvor personer udklædt som klovne skræmmer og truer tilfældige mennesker, har spredt sig verden over.

Det britiske politi går nu officielt ud og advarer folk, der har overvejet at deltage i en verdensomspændende bizar leg om at klæde sig ud som 'killer clowns - 'dræberklovne' - der skræmmer tilfældige mennesker.

- Hvis I bærer en kniv eller andre våben, vil I blive anholdt - uanset om det er for sjov eller ej, lyder det fra Rob Priddy fra politiet i Gloucestershire.

Flere briter har ifølge Sky News oplevet at blive truet af bevæbnede folk i klovnekostumer på gaden.

En kvinde fortæller til tv-stationen, at hendes børnebørn ikke tør gå i skole alene eller endda gå i bad, efter at en 'dræberklovn' havde truet dem med en motorsav. Hun ved ikke, om den var ægte eller ej, men oplevelsen var alligevel ubehagelig:

- Man ved jo ikke, hvem det er bag de masker. Det kunne være en psykopat, siger bedstemoren, Delcia Haskett.

En anden ung kvinde fortæller, at en person i klovnekostume truede hende og en veninde:

- Vi stod ved en pub, og klovnen stod i døråbningen og lavede bevægelser, som om han ville skære halsen over på os. Det var uhyggeligt, siger Sarah Hancock.

14-årig klovn med slagvåben i Norge

Fænomenet med 'dræberklovne' har stået på de seneste uger i USA og har siden spredt sig til blandt andet Storbritannien, ligesom der har været aktuelle episoder i Sverige og Norge.

- Jeg kom kørende, da jeg pludselig så en klovn. Han stod først stille og løb så mod os med et slagvåben. Han løb særdeles truende mod bilen, hvor jeg havde to børn med. Det var bare at trykke speederen i bund, fortæller en 26-årig norsk mand tirsdag aften til VG.

Det viste sig at være en 14-årig dreng i klovnekostume bevæbnet med en hockeystav. Politiet vil tage kontakt til hans forældre.

Flere personer maskeret som klovne er blevet anholdt i USA.

Maskerede personer med våben

Selvom de fleste, der har klædt sig ud, formentlig har gjort det i sjov, er mange blevet alvorligt skræmt, for i bund og grund er der tale om maskerede personer med våben eller våbenattrapper.

De fleste episoder er sket i USA, hvor flere er blevet anholdt. Heriblandt en 15-årig dreng, der anonymiseret som klovn havde truet med at kidnappe elever og dræbe lærere på sin skole via sociale medier.

Klovnene har fyldt så meget i amerikanske lokalnyheder og på sociale medier, at selv Det Hvide Hus er blevet bedt om at forholde sig til fænomenet af journalister.

Gyserforfatteren Stephen King, der ellers er kendt for den onde klovn Pennywise i bogserien "Det onde", har opfordret til at stoppe legen.

https://twitter.com/StephenKing/status/783018957263568896

Hele den absurde klovnesag er tirsdag aften kulmineret med, at burgerkæden McDonald's har meddelt, at de midlertidigt vil nedtone deres maskot, klovnen Ronald McDonald, som følge af "det aktuelle klima omkring klovne i nabolagene."

Facebook
Twitter