Britisk politi anholder 18-årig efter bombe i London

Anholdelsen af en mistænkt i den seneste bombesag i London er 'betydningsfuld', siger Scotland Yard.

Det var ved Parsons Green-stationen, at eksplosionen skete. 29 blev såret. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Britisk politi har anholdt en 18-årig mand i forbindelse med fredagens bombeangreb i et undergrundstog på Parsons Green stationen.

Det meddeler politiet i London, Scotland Yard, lørdag.

Manden er anholdt på mistanke om terrorforbrydelser.

Den mistænkte blev anholdt i området omkring havnen i byen Dover i det sydøstlige England. Han er nu tilbageholdt på en lokal politistation, skriver BBC.

30 mennesker blev såret, da en bombe eksploderede i et undergrundstog fredag morgen omkring klokken 8.20.

Politiet betegner anholdelsen i dag som meget vigtig.

- Vi har foretaget en betydningsfuld anholdelse denne morgen. Selvom vi er tilfredse med det her fremskridt, så fortsætter denne efterforskning og trusselsniveuet er stadigvæk kritisk, siger politichef Neil Basu i en pressemeddelelse.

- Denne anholdelse kommer til at betyde flere aktiviteter for vores betjente. På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige mere om anholdelsen af hensyn til efterforskningen, udtaler han.

Scotland Yard opfordrer befolkningen til fortsat at være på vagt. Og den forhøjede sikkerhed i London og resten af Storbritannien kommer til at bestå, siger Neil Basu.

Myndighederne hævede fredag aften trusselsniveauet til "kritisk", som er det højeste niveau.

Det betyder blandt andet, at hundredevis af soldater indsættes over store dele af Storbritannien for at sørge for sikkerheden.

Samtidig fortsætter politiet jagten på flere gerningsmænd, sagde lederen af det britiske politis antiterrorenhed, Mark Rowley, tidligere i dag.

- Militært mandskab er indkaldt for at beskytte vigtig infrastruktur, hvilket giver mulighed for, at bevæbnede politifolk kan patruljere.

- Over hele Storbritannien kan man forvente at se flere betjente, både bevæbnede og ubevæbnede, på patrulje til fods og i bil i løbet af weekenden, lød det fra ham.

/DR Nyheder/