Britisk udenrigsminister: Vi forlader EU hurtigere med mig i spidsen, end med Boris

Jeremy Hunt vil overtage efter Theresa May og melder sig nu klar til at respektere et hårdt brexit.

Han er blevet spurgt om og om igen.

Alligevel har svaret blæst lidt i vinden, når den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, der kandiderer til at blive den kommende leder af det Konservative Parti, har skullet svare på, hvornår Storbritannien forlader EU.

Den 31. oktober er der deadline for, at briterne skal træde ud af EU - med eller uden en aftale.

Men Hunt er villig til at skubbe den deadline, hvis forhandlingerne er frugtbare og tyder på, at parterne kan nå til enighed, sagde han til BBC, da han tidligere i dag blev spurgt, om han vil sikre, at Storbritannien træder ud af EU i år.

- Jeg synes egentlig, det er en lidt kunstig debat, svarede han og uddybede:

- Hvis vi når til slutningen af oktober, og vi har en aftale, som vi forsøger at få stemt igennem i parlamentet, men har behov for et par dage mere, så er jeg ikke klar til at rive den aftale i stykker. Det er Boris, lyder det fra Jeremy Hunt.

Jeremy Hunt er blevet kritiseret af sin modstander til formandsposten i partiet, Boris Johnson, for, at han ikke vil sætte en definitiv deadline for, hvornår briterne skal forlade EU.

Klar til at gå uden en aftale

Han anerkender muligheden for, at briterne ikke kan nå til enighed med EU om en aftale. Og at det betyder, at Storbritannien kan forlade EU uden en aftale, et såkaldt hårdt brexit.

For udfaldet af den afstemning, som fandt sted for tre år siden, skal respekteres, og hvad det angår, er der slet ikke så stor forskel på ham selv og Boris Johnson, understreger Hunt.

- Hvis vi i begyndelsen af oktober ikke kan se, at der er mulighed for at få en aftale stemt igennem i parlamentet, så forlader vi EU i slutningen af samme måned, siger han.

- Jeg tror på, at vi vil forlade EU hurtigere med mig i spidsen end med Boris eller andre, for det er mest sandsynligt, at jeg kan forhandle en aftale på plads.

Boris Johnson er favorit til at overtage posten efter Theresa May. (Foto: ANDREW YATES © Scanpix)

Udenrigsministeren mener dermed, at han formår at gøre det, Theresa May ikke lykkedes med. Den aftale, den tidligere konservative partileder forhandlede på plads, blev stemt ned i parlamentet hele tre gange, og EU har flere gange afvist, at den kan blive genforhandlet.

Den oprindelige dato for briternes udtræden af EU var 31. marts, og skal den deadline udskydes yderligere, skal det godkendes af de resterende 27 EU-lande.

Jeremy Hunt stemte i sin tid for, at Storbritannien skulle blive i EU, men har siden talt for, at han kan gennemføre brexit.

Det Konservative Parti skal vælge ny formand, efter Theresa May trådte tilbage den 7. juni, og favoritten lige nu er den tidligere London-borgmester, Boris Johnson.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk