Britiske muslimer beder om beskyttelse efter angreb

Der skal tages fat om islamofobi, efter én person er død og flere såret ved et bilangreb tæt på en moské i London, siger muslimsk organisation.

Ifølge Muslim Council of Britain har muslimer de seneste uger og måneder oplevet mange episoder med islamofobi (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)

Efter en bil har påkørt en menneskemængde i den nordlige del af London, beder den muslimske organisation, Muslim Council of Britain, de britiske myndigheder om øget beskyttelse.

- De muslimske samfund har i mange år opfordret til at øge indsatsen for at tackle den stigende hadkriminalitet. Der skal nu træffes tiltag for at tackle - ikke kun denne hændelse -men den meget bekymrende stigning af islamofobi, siger Harun Khan, der er generalsekretær i den muslimske organisation, ifølge en pressemeddelelse.

Ifølge politiet fandt det mulige angreb med en varevogn natten til mandag sted i nærheden af moskéen Finsbury Park Mosque.

Muslim Council of Britain, der er en paraplyorganisation for muslimske foreninger i Storbritannien, skriver, at det er medlemmer af moskéen, der blev ramt af varevognen.

Flere episoder med islamofobi

Men det skete ifølge organisationen ikke ved moskeen, men ved det islamiske kulturcenter, Muslim Welfare House, skriver Muslim Council of Britain i pressemeddelelsen. De to bygninger ligger tæt på hinanden.

- I de seneste uger og måneder har muslimer oplevet mange episoder med islamofobi, og dette er den mest voldelige manifestation til dato, siger Harun Khan.

Der er endnu mange løse ender efter nattens episode, der efterforskes som et muligt terrorangreb. Muslim Council of Britain opfordrer derfor til, at politiet får ro til at gennemføre efterforskningen.

- Mange vil føle sig terroriseret, uden tvivl være vrede og bedrøvede af det, der har fundet sted i nat. Vi opfordrer til ro, imens at undersøgelsen finder frem til fakta, siger Harun Khan.

En 48-årig mand er anholdt og bragt til hospitalet efter episoden, og politiet oplyser, at der ikke er øvrige mistænkte. Motivet er endnu ukendt.

Følg udviklingen i London live her.