Britiske soldater forarger: Militæret vil indlede undersøgelse af soldater, der skyder til måls mod Corbyn

Videoen kommer kort efter, de britiske myndigheder hindrede et planlagt angreb på en Labour-politiker.

DR Nyheder har uden held forsøgt at opsøge personen, der lagde videoen op. Det britiske forsvarsministerium bekræfter dog, at videoen er ægte.

I en video, der cirkulerer på de sociale medier, kan man se, hvordan britiske faldskærmstropper i Afghanistan skyder til måls mod et stort billede af Labours leder, Jeremy Corbyn.

Videoen blev lagt op på det sociale medie Snapchat med teksten ”Happy With That” ("tilfreds med det", red.).

Siden har den vakt forargelse, og nu har det britiske militær set sig nødsaget til at forholde sig til sagen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt af soldaterne og langt under den standard, hæren forventer. Vi vil indlede en omfattende undersøgelse af sagen.

Det britiske forsvarsministerium har dog ifølge Sky News bekræftet, at videoen er ægte. Det er dog ikke almindelig skarp ammunition, soldaterne bruger, men projektiler, der indeholder maling.

Jeremy Corbyn har ofte forholdt sig kritisk til krigene i Mellemøsten, som Storbritannien har deltaget i og i nogle tilfælde stadig er til stede i.

Historien skræmmer

Sagen får muligvis hårene til at rejse sig hurtigere i nakken på mange briter på grund af voldelige sager mod Labour-politikere i nyere historie. Det fortæller Kim Bildsøe Lassen, DR Nyheders korrespondent i Storbritannien.

- Både de konservative og Labour har udtrykt forfærdelse over videoen. Det her er et land, der har oplevet, at politikere bliver myrdet. Enhver form for trusler om vold mod politikere diskuteres og tages meget alvorligt. Og så er det her jo oven i købet soldater, der bør være politisk neutrale.

I 2016 blev Labour-parlamentarikeren Jo Cox dræbt af skud og knivstik. Ligesom de britiske myndigheder for nylig forhindrede et knivangreb på Labour-politikeren Rosie Cooper, som en ung nynazistisk mand har planlagt.

  • Jo Cox, her ved det britiske parlament i 2015, cirka et år inden hun blev dræbt. (Foto: handout © Scanpix)
  • Folk kaster blomster på vognen, der bærer kisten medJo Cox's lig. (Foto: DARREN STAPLES © Scanpix)
1 / 2

Brexit skærper debatten

Mens brexitforhandlingerne har stået på, er tonen i den offentlige debat i Storbritannien blevet meget hårdere, vurderer Kim Bildsøe, der også påpeger, at politikerne oplever en særdeles truende adfærd fra nogle briter.

- På grund af brexit er der en øget trussel. Jeg har hørt folk råbe ”I burde slås ihjel” efter politikere. Hele situationen omkring brexit vækker meget voldsomme og stærke reaktioner.

Det har fået myndighederne til at skærpe sikkerheden hos flere britiske parlamentarikere. Derudover får mange politikere besked på at tage en taxi direkte hjem til deres bolig, når de er færdige i parlamentet.

- Der er ingen som helst tvivl om, at tonen i den politiske debat er skærpet. Den er meget hårdere nu, sammenlignet med for to år siden, da jeg kom hertil, slutter Kim Bildsøe.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk