Britiske tropper på vej til Sierra Leone

Et første kontingent af 250 britiske faldskærmssoldater er ankommet til den vestafrikanske stat Sierra Leones hovedstad, Freetown. Tropperne er igang med at sikre lufthavnen, siger en talsmand for den britiske styrke.

Et første kontingent af 250 britiske faldskærmssoldater erankommet til den vestafrikanske stat Sierra Leones hovedstad,Freetown, hvor de med det samme er begyndt at sikre lufthavnen.

Storbritannien sender ialt fem krigsskibe og adskillige hundredemarineinfanterister til Sierra Leone, hvor oprørsbevægelsen DenRevolutionære Forenede Front har skabt kaos og taget flere hundredeFN soldater til fange.

Det bliver deres opgave at beskytte britiske statsborgere ilandet og eventuelt etablere en luftbro for britiske statsborgere,der ønsker at forlade Sierra Leone.

Foreløbig har et krisemøde med FN betydet, at oprørernesfremmarch mod hovedstaden Freetown ser ud til at være standset etgodt stykke udenfor byen, siger chefen for International Røde Korsi Sierra Leone, Steen Wetlesen.

FN regner med i dag at påbegynde forhandlinger om at få frigivetde mindst 300 FN soldater, som oprørerne har taget til fange.

FacebookTwitter