Brugere om skønhedsoperationer: Det er et skråplan

Der er delte meninger om kosmetiske skønhedsoperationer blandt dr.dk’s brugere. Men der er fleste modstandere af botox, silikonebryster og fedtsugninger.

Bliver kvinder smukkere af skønhedsoperationer? (© Scanpix / Colourbox)

Dellerne skal væk, brysterne skal laves større og rynkerne skal fjernes.Vi får lavet kosmetiske fedtsugninger og brystoperationer som aldrig før, viser tal fra Statens Serum Institut, og nogle af landets største skønhedsklinikker oplever, at flere kvinder under 30 år får lavet rynkebehandlinger.De seneste dages nyheder om skønhedsoperationer har sat gang i debatten både på dr.dk og på Facebook, hvor mere end 300 brugere har givet deres mening til kende.

De kosmetiske operationer deler vandene, men de fleste brugere mener, at det naturlige udseende er det mest attraktive.Naturligheden er pænest- Jeg synes, det er et skråplan. Og jeg synes, det er et udtryk for større selvcentrering og mindre accept af naturens gang. Et kunstigt, glat ansigt fortæller ingen historie. Det gør et ansigt, der er naturligt, skriver Maria Sloth Dammayer på dr.dk.- Personligt synes jeg jo, at der er en vis charme over rynker omkring øjnene. Det udstråler en vis livserfaring i stedet for at være spændt ud som en flitsbue, skriver Flemming Jappe Frandsen på Facebook.Nogle brugere skriver desuden, at mangfoldighed er smuk, og at det er ærgerligt, at vi forsøger at leve op til det samme skønhedsideal med operationer.- Synes det er et sørgeligt samfund, vi går i møde. I fremtiden vil alle smukke, naturlige kvinder skulle føle sig unaturlige, fordi den anden halvdel har fået opereret hele deres krop om, skriver Kenneth Sørensen.Flere pointerer desuden, at både kvinder og mænd bliver smukkere med alderen, at skønhed kommer indefra, og at mange bliver smukkere med alderen.

Alt med mådeDer er også en del brugere, som bakker op om de mange kosmetiske skønhedsoperationer, men som skriver, at der er skrækeksempler, hvor det er gået over genvind.- Nogle bliver smukkere. Men så er der dem, som overdriver og får kæmpe læber eller vulgære bryster. Det er i mine øjne ikke smukt. Alt med måde. Og har man modet til at gøre noget ved det, som gør en ked af det, så få det dog lavet, når muligheden er der, skriver Kristine Hansen.- Mange bliver smukkere... Men så er der nogle enkelte eksempler, hvor det er gået over gevind eller er gået galt, og det er så dem, de hellige kan pege fingre af, lyder det fra Mads.

Slap nu af!Flere brugere mener også, at det kan gøre nogle mennesker både gladere og mere tilfredse, hvis de kan få det fjernet eller fixet detaljer på kroppen, som generer dem:- Slap nu af moral Danmark. Nogle kvinder eller mænd kan godt komme til at se bedre ud med skønhedsopperationer (…) Det har jeg set massere tilfælde af, skriver Morten Harding Jensen.Morten Norup tager med en kort sætning kun stilling til brystoperationer:- Siliconebryster er guds gave til manden :)

Kan være nødvendigtEn del brugere er opmærksomme på, at der kan være tilfælde, hvor operationerne er nødvendige.- Naturligvis kan du altid finde nogle, hvor det er berettiget. For eksempel hvis man fra naturen får meget store bryster, som giver rygproblemer, skriver Jan på dr.dk.I tallene fra Statens Serum Institut er der dog udelukkende tale om kosmetiske operationer, som er betalt fra egen lomme.

Facebook
Twitter