Bruno Kalhøj er kørt til Tyskland for at hjælpe efter oversvømmelser: 'Jeg har altid haft lyst til at gøre en forskel'

Bruno Kalhøj er kørt fra Ejstrupholm i det midtjyske til Rheinland-Pfalz i det vesttyske med et par gummistøvler og en minilæsser.

- Da jeg så billederne fra Tyskland, tænkte jeg, gad vide, om jeg kan hjælpe.

For Bruno Kalhøj er der ikke så langt fra ord til handling.

I søndags besluttede han sig for at tage turen sydpå for at hjælpe til med oprydningsarbejdet efter de voldsomme oversvømmelser, der har ramt den vestlige del af Tyskland den seneste uge.

- Jeg har boet i Tyskland de seneste fire og et halvt år, fordi jeg har arbejdet i Frankfurt, og så har jeg rejst i Tyskland i mange år, og jeg har familie i Tyskland, så jeg har en tilknytning til landet, siger Bruno Kalhøj.

I alt er 196 personer nu bekræftet døde efter oversvømmelser i Tyskland og Belgien - langt størstedelen med tysk pas.

- Det har været helt uvirkeligt at se noget herfra, der normalt er noget, man ser fra den anden ende af verden. Det er fuldstændigt uvirkeligt, at noget sådant kunne ske i Tyskland. De er jo trods alt kendt for at have rimeligt godt styr på sådan noget, siger Bruno Kalhøj til DR.

  • Bruno Kalhøj planlægger i første omgang at hjælpe til de næste 5-6 dage, siger han. Foto: Bruno Kalhøj
  • Minilæsseren er lånt af en dansk virksomhed. Foto: Bruno Kalhøj
1 / 2

Får støtte af facebookbrugere

Midtjyden er kørt fra Ejstrupholm i det midtjyske til Rheinland-Pfalz i Vesttyskland med et par gummistøvler og en minilæsser.

Inden afgang skrev Bruno Kalhøj på sin facebook-profil, at han havde tænkt sig at tage afsted. Opdateringen har fået flere brugere til at donere pengebeløb til at dække udgifter for benzin og hotel.

- Der var langt herned med en trailer, men efter 11 og en halv time, var jeg fremme sent i aftes. Jeg er i en lillebitte by, der hedder Wachtberg, der ligger omkring 15 kilometer fra det berørte område i Rheinland-Pfalz, siger Bruno Kalhøj.

Gummigeden og traileren, som den store maskine blev fragtet afsted på, har han fået stillet til rådighed af en venligsindet privat virksomhed i Danmark.

  • Bruno Kalhøj befinder sig i øjeblikket i en lille by i det vestlige Tyskland. Foto: Bruno Kalhøj
  • Vandet har trukket sig tilbage, men mudderet er fortsat en udfordring. Foto: Bruno Kalhøj
1 / 2

Ifølge Bruno Kalhøj, der har været udsendt til både Afghanistan og Irak, vil minilæsseren gøre en stor forskel.

- Der er sådan set masser af hænder, der er kommet hertil fra hele Tyskland for at hjælpe, men de fleste står med en skovl og trillebør, og det forslår ikke ret meget længere:

- I starten var de ved at rydde de enkelte huse for at få alting ud på gaderne. Nu hober det sig op på gaderne, kan jeg se på de forskellige billeder, jeg ser fra områderne. Så opgaven bliver nok at hjælpe med at få skubbet mange ting væk fra gaden, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk