Bryggeri: Chauffør forsøgte at standse gerningsmand

Chaufføren forsøgte forgæves at standse gerningsmanden, siger hans arbejdsgiver.

Svensk politi har anholdt og sigtet en mand mistænkt for at begå terror efter gårsdagens lastbilangreb i Stockholm. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

- Han stillede sig instinktivt foran lastbilen for at hindre den i at køre væk.

Sådan siger kommunikationschefen fra det svenske bryggeri Spendrups om den lastbilchauffør, der i går fik frarøvet sin lastbil. Lastbilen spillede kort tid efter en tragisk hovedrolle i et blodigt angreb på almindelige mennesker i den svenske hovedstad.

- Han fortæller, at det lykkedes ham at kaste sig til siden, men han pådrog sig små skader, da lastbilen strejfede ham, siger kommunikationsdirektøren Mårten Lyth til det svenske medie Expressen.

Chaufføren forsøgte så at løbe efter lastbilen og påkalde sig opmærksomhed, skriver Aftenposten, inden han ifølge sin arbejdsgiver ringer til politiet og hjælper andre tilskadekomne.

Det er uvist, om nøglerne sad i bilen, skriver SVT, men chaufføren var i færd med at losse en helt almindelig ølleverance, da lastbilen bliver stjålet af en angiveligt maskeret mand. Manden bruger herefter lastbilen som rambuk mod mennesker hovedgaden Drottninggatan for at ende i et indkøbscenter. Fem personer er døde, mens flere er såret.

Svensk politi har anholdt en mand, som de mener kørte bilen. Manden er sigtet for terror og drab.

/DR Nyheder/