Bulgarsk mand idømmes 30 års fængsel for voldtægt og mord på journalist

Han erklærede sig selv skyldig og slap for en hårdere dom.

Politiet holder vagt rundt om Severin Krasimirov. (Foto: STRINGER © Scanpix)

En domstol i Bulgarien har idømt Severin Krassmirov 30 års fængsel for at voldtage og myrde tv-journalisten Viktoria Marinova.

Den 21-årige Severin Krassmirov ankom til den regionale domstol i byen Ruse i Bulgarien i håndjern og under massiv bevogtning.

Han har tidligere erklæret sig skyldig og bedt om en hurtig dom.

Liget af den 30-årige journalist Viktoria Marinova blev fundet i en busk i en park i hendes hjemby Ruse i oktober sidste år. Hun var blevet voldtaget, inden hun blev dræbt af slag i hovedet og kvælning.

TV journalist Viktoria Marinova på et billede taget den 7. oktober 2018. (Foto: handout © Scanpix)

Viktoria Marinova var undersøgende journalist og havde sit eget nyhedstalkshow 'Detector', der var kritisk overfor korruption og nepotisme.

Slap for den hårdeste dom

Krassimirov har ifølge anklagemyndigheden fortalt, at han kom op at skændes med en kvinde parken i Ruse. Han var efter eget udsagn fuld og påvirket af narkotika på tidspunktet.

Efterforskere mener, at Krassimirov handlede alene.

Ved at erklære sig skyldig slap han for den hårdeste dom, som er livstid i fængsel.

Viktoria Marinova var den tredje journalist, der blev dræbt i et EU-land i 2018, og EU-kommissionen har krævede dengang en hurtig behandling fra de bulgarske myndigheder.

Et billede af den dræbte bulgarske journalist Viktoria Marinova samt en kondolencebog forud for hendes begravelse. (Foto: STOYAN NENOV © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk