Burberry vil genbruge tøj efter heftig kritik

Det britiske luksusmærke brændte sidste år for over 233 millioner kroner usolgt tøj, tilbehør og parfume.

Burberry stopper med at brænde usolgt tøj og andre produkter med øjeblikkelig virkning. (Foto: © Bobby Yip, Scanpix)

Det britiske luksustøjmærke Burberry, der er kendt for sine tern, stopper nu med at brænde tøj, sko og andre produkter, man ikke har kunnet sælge til den fastsatte pris.

Firmaet vil i stedet i højere grad genbruge og reparere mere som led i en femårig strategi for større ansvarlighed.

Her er det blandt andet et mål for Burberry - sammen med Elvis & Kresse, der også laver lædertasker - at genbruge 120 tons af det læder, der skæres fra i produktionen, over de næste fem år.

Stopper med at bruge pels

Burberry meddeler samtidig, at det er slut med at bruge ægte pels. Der er således ingen pels med, når Riccardo Tisci debutterer med sin kollektion for Burberry senere i denne måned. Og eksisterende pelsprodukter bliver udfaset.

- Moderne luksus betyder, at være socialt og miljømæssigt ansvarlig, siger administrerende direktør Marco Gobetti.

Brændte for millioner

Det vakte stor opmærksomhed i juli, da det kom frem, at det britiske luksusmærke sidste år havde brændt for over 233 millioner danske kroner usolgt tøj, pelse, tilbehør og parfume.

Alt sammen for at forhindre at varerne bliver solgt for billigt eller stjålet, så Burberry kunne beskytte mærkets luksusstatus.

Det fik miljøforkæmpere til at reagere med stor vrede, skriver det britiske medie BBC.

Dengang sagde en talsmand, at Burberry gjorde sig stor umage med at destruere produkterne på en ansvarlig måde - og at firmaet fortsatte med at søge måder, hvorpå man kunne reducere og genbruge affaldet.