Bush godkender langt hegn mod Mexico

USA's præsident godkendte torsdag med sin underskrift, at der opføres et over 1100 kilometer langt hegn ved grænsen til Mexico. Formålet er at forhindre millioner af illegale immigranter sydfra i at slå sig ned i USA.

USA's præsident underskriver loven om et hegn langs grænsen til Mexico. (Foto: Roger Wollenberg © Scanpix)

USA's præsident George W. Bush godkendte torsdag med sin underskrift, at der opføres et over 1100 kilometer langt hegn ved grænsen til Mexico.

Formålet er at forhindre millioner af illegale immigranter sydfra i at slå sig ned i USA.

Kompromis

Men præsidenten opfordrede ved underskrivelsen til, at der findes et kompromis om de cirka 12 millioner illegale latinoer - folk af latinamerikansk oprindelse - der allerede bor og arbejder i USA.

Den illegale indvandring er et af de spørgsmål, som optager USA's vælgere mest inden midtvejsvalget i november.

Jeg er imod amnesti

- Vi må se realiteterne i øjnene, at millioner af illegale immigranter allerede er her. De skal ikke gives en automatisk adgang til statsborgerskab. Det er amnesti. Jeg er imod amnesti, sagde han.

- Der findes en rationel middelvej mellem at give automastik adgang til statsborgerskab for enhver illegal indvandrer og så et program for massedeportation, og jeg ser frem til at arbejde sammen med Kongressen om at finde den middelvej, sagde Bush.

De dårligst betalte jobs

Senatet, det ene af Kongressens kamre, har tidligere vist sig villig til at give de nuværende illegale indvandrere en chance for at blive legale borgere.

Men det andet kammer, Repræsentanternes Hus, har afvist et kompromis og går ind for, at de ulovlige latinoer udvises.

Det vil imidlertid få drastiske konsekvenser for den amerikanske økonomi.

Latinoerne, størstedelen fra Mexico, kommer til USA for at arbejde i de dårligst betalte og farligste job i landet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk