Bush sender over 20.000 ekstra soldater til Irak

USA's præsident George W. Bush erklærede i sin tv-tale til nationen om sin nye Irak-strategi, at han vil sende over 20.000 ekstra soldater til Irak for at bekæmpe den sekteriske vold.

En sikkerhedsagent holder vagt, mens krigsmodstandere demonstrerer mod præsidentens tale uden for Det Hvide Hus i Washington. (Foto: Jason Reed © Scanpix/Reuters)

USA's præsident, George W. Bush, erklærede i sin direkte tv-tale til nationen, hvori han fremlagde sin nye strategi for at skabe fred og sikkerhed i Irak og bekæmpe terrorisme, at han vil sende 20.000 ekstra soldater til Irak for at bekæmpe den sekteriske vold mellem sunni-og shiamuslimer.

Han vil sende omkring 17.000 soldater til Bagdad hvor 80 procent af volden i Irak foregår, og han vil sende 4.000 til Anbar-provinsen for at nedkæmpe al-Qaeda-krigere.

Bush siger også, at situationen i Irak er uacceptabel for det amerikanske folk, og at han tager ansvaret for de fejl der er begået.

Krav til Iraks regering

Bush understreger, at hans plan er aftalt med Iraks

premierminister
Nuri al-Maliki, men Bush gør opmærksom på, at han har advaret Iraks regering om, at den har pligt til at bekæmpe den sekteriske vold.

- Hvis Iraks regering ikke opfylder sine løfter, vil den miste det amerikanske folks støtte, og den vil miste det irakiske folks støtte, sagde Bush.

Bush advarer også Iran og Syrien mod at hjælpe de irakiske oprørere, og han fastslår, at USA vil ødelægge de netværk, som uddanner og udruster oprørere.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5329f4fca11f9d09b43e0585http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5329f4fca11f9d09b43e0588

Facebook
Twitter