Californien afviser sag mod politifolk efter drab på ubevæbnet ung mand

Der ventes nye uroligheder i Californien efter omstridt afgørelse i sag om skuddrab på ubevæbnet sort mand.

Der ventes nye uroligheder i Californien efter omstridt afgørelse i sag om skuddrab på ubevæbnet sort mand. (Foto: Justin Sullivan/ Getty Images/AFP © Ritzau Scanpix)

RETTELSE: Det fremgik tidligere i rubrikken, at det var en ubevæbnet teenager, som bleve skudt. Da offeret er 22 år er til misvisende, at kalde vedkommende for teenager. Derfor er rubrikken rettet. Californiens justitsminister, Xavier Becerra, har i dag meddelt, at to politibetjente ikke brød loven, da de skød og dræbte den 22-årige Stephon Clark sidste år.

De to betjente har forklaret, at de fejlagtigt troede, at Clark kom imod dem med et skydevåben, efter at han var løbet ind i sine bedsteforældres baghave, da politiet undersøgte hærværk på stedet.

Det viste sig, at Clark havde en mobiltelefon i hånden.

Drabet udløste intense protestaktioner i Californiens hovedstad, Sacramento, sidste år og støttedemonstrationer mange andre steder i USA.

Clarks familie og sorte ledere havde indtrængende opfordret Becarra til at komme frem til en anden konklusion end den lokale anklagemyndighed.

Familie har lagt sag an

I weekenden var der nye protester mod politiets og myndighedernes håndtering af sagen.

- Dette er kun begyndelsen. Kampen for retfærdighed er kun lige begyndt, udtalte Stephon Clarks mor, SeQuette Clark, i en kommentar til sagen i går.

Stephon Clark var mistænkt for hærværk mod en række biler, da han blev forsøgt anholdt af de to betjente.

Jagten forsatte i bedsteforældrenes baghave, hvor betjentene skød mod Clark, da han angiveligt vendte sig om mod dem og hævede en genstand, de troede var et skydevåben.

Der blev fremsat beskyldninger om racisme i forbindelse med skyderiet, og Clarks familie har sagsøgt bystyret i Sacramento for mere end 20 millioner dollar, svarende til mere end 130 millioner kroner. Familien siger, at det var Clarks hudfarve, der kostede ham livet.

Over 80 mennesker blev anholdt sent mandag under uroligheder udløst af sagen.

/ritzau/AP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter