Californien forbyder Seaworlds avl af spækhuggere

Seaworld har fået tilladelse til at bygge større bassin til sine spækhuggere, men der følger betingelse med.

Hos Seaworld i San Diego bliver forbuddet modtaget med skuffelse og parkens præsident, John Reilly, kalder det 'umenneskeligt'. (Foto: Orlando Sentinel © 2014 MCT)

Forlystelsesparken Seaworld har af de californiske myndighederne fået forbud mod at avle på deres dyr i fangenskab, skriver CNN.

Afgørelsen er faldet i forbindelse med en ansøgning om at udbygge forlystelsesparken, der er kendt for sine show med spækhuggere og delfiner.

Byggeprojektet er godkendt "mod en betingelse, der forbyder avl i fangenskab, kunstig befrugtning samt salg, handel eller overdragelse af et hvert dyr i fangenskab", lyder det ifølge BBC i afgørelsen.

Beslutningen er udelukkende gældende for Seaworld i San Diego, Californien, og gælder ikke selskabets parker i Florida eller Texas.

Seaworld: Umenneskeligt

I en skriftlig udtalelse skriver Seaworld, at man er "skuffet" over myndighedernes beslutning.

- At parre sig er en naturlig, fundamental og vigtig del af et dyrs liv, og at frarøve et socialt dyr denne rettighed til at reproducere sig er umenneskeligt, siger Seaworld San Diegos præsident, John Reilly, i udtalelsen ifølge BBC.

Den amerikanske dyrerettighedsorganisation Peta jublerderimod over afgørelsen.

Hundredvis af tilhørere var samlet torsdag aften for at høre afgørelsen. Spækhuggernes levevilkår i Seaworld er kommet i søgelyset efter en række kritiske historier og dokumentaren "Blackfish" fra 2013.

Seaworld selv har afvist kritikken som "falsk og misvisende".

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk