Cameron: Alle sten skal vendes i pædofili-sag blandt britiske politikere

Britiske toppolitikere kræver, at ministeries håndtering af beskyldninger mod en række politikeres misbrug af børn i 1980'erne bliver gransket.

Alle sten vil blive vendt i pædofili-beskyldningerne, siger David Cameron til BBC. (Foto: STEPHANIE LECOCQ © Scanpix)

Beskyldninger om, at den britiske regering og andre institutioner har dækket over politikere og magtfulde personers seksuelle misbrug af børn i 1980'erne, chokerer briterne.

Nu kræver britiske toppolitikere, at regeringen kommer helt til bunds i anklagerne.

Storbritanniens premierminister David Cameron lover mandag at få sandheden på bordet om det påståede historiske misbrug af børn:

- Vi efterlader ingen sten uvendt i forsøg på at finde frem til sandheden, siger han til BBC.

Også Storbritanniens finansminister George Osborne kræver en kulegravning, skriver den britiske avis The Guardian.

100 filer forsvundet

En intern undersøgelse af, hvordan blandt andet Indenrigsministeriet har håndteret beskyldninger mod politikere om misbrug af børn i 1980'erne, har ikke været tilstrækkelig, lyder det fra regeringen.

Det britiske Indenrigsministerium er under beskyldninger for at have mistet eller ødelagt mere end 100 filer, der drejer sig om påstået organiseret pædofili.

Embedsmænd, politikere og kendte

Beskyldningerne indebærer påstande om pædofili til fester med deltagelse af både politikere og andre prominente personer.

Og det omfattende manglende materiale fra Indenrigsministeriet indeholder angiveligt oplysninger om embedsmænd, parlamentsmedlemmer og politikere, der alle har været impliceret i de seksuelle misbrug af børn.

Facebook
Twitter