Tema Brexit

Cameron: Der bliver ingen ny EU-afstemning

Der bliver ikke afholdt yderligere folkeafstemninger om det britiske EU-medlemskab efter 23. juni.

Den britiske premierminister David Cameron fastslår mandag, at det kommende resultat af Storbritanniens afstemning om EU bliver definitivt. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)

Bliver det til et britisk nej til EU 23. juni, så kommer der ikke en ny afstemning om Storbritanniens europæiske tilhørsforhold.

Den britiske premierminister David Cameron fastslår mandag, at det kommende resultat af afstemningen om EU bliver definitivt, skriver Reuters.

Dermed afviser han også, at han vil forsøge at få en ny aftale om bedre medlemsforhold i EU på plads i tilfældet af et nej.

Brexit

Storbritannien har ved et historisk valg den 23. juni 2016 stemt for at forlade EU. Følg det politiske efterspil her.

Gå til tema

- Desværre kender jeg flere par, der har begyndt en skilsmisseproces. Men jeg kender ikke nogen, der har begyndt en skilsmisseproces for at forny deres ægteskabsløfter, siger han.

Tidligere har Londons borgmester, Boris Johnson, sagt, at han vil støtte et nej til EU. I sin argumentation for et nej antydede borgmesteren, at en nej-kampagne vil kunne føre til en bedre aftale med EU.

"De (EU-landene, red.) lytter kun for alvor, når en befolkning siger nej", lød det fra Boris Johnson.

Men nu bliver det altså understreget af David Cameron, at han ikke agter at tage en ny forhandlingsrunde med EU, hvis briterne afviser et fortsat medlemskab af EU.

Briterne skal stemme om fortsat medlemskab af EU 23. juni.

/ritzau/