Camerons efterfølger vil blive udpeget tidligere end planlagt

Theresa May er eneste kandidat tilbage i kapløbet om at blive det konservative regeringspartis nye formand.

Den konservative Theresa May står efter alt at dømme til at blive Det Konservative Partis nye formand. (Foto: © ANDREW YATES, Scanpix)

Det var egentlig meningen, at det britiske regeringsparti, Det Konservative Parti, skulle udpege sin nye formand den 9. september.

Men så lang tid kommer der ikke til at gå, efter Andrea Leadsom netop har valgt at trække sig som formandskandidat.

Det siger Graham Brady, der er formand for den såkaldte 1922-komité, som leder processen med at vælge en ny formand hos Det Konservative Parti.

Andrea Leadsoms exit betyder nemlig, at det kun er hendes modkandidat, Theresa May, der er tilbage i kapløbet om at blive den nye partiformand - og derved også Storbritanniens næste premierminister.

Greham Brady vil dog ikke sige noget om, hvorvidt Theresa May bliver udpeget til ny leder allerede i dag. Men formandsvalget vil blive afsluttet "meget snart", siger han.

Landets nuværende premierminister, David Cameron, valgte i slutningen af juni at trække sig fra posten, efter et flertal af briterne havde stemt ja til, at Storbritannien skulle forlade EU.

Han mente ligesom Theresa May, at briterne burde blive i EU-samarbejdet. Andrea Leadsom mente omvendt, at briterne ville klare sig bedre, hvis de forlod den fælleseuropæiske union.

Alt tyder derfor på, at det bliver en EU-positiv konservativ, som skal forhandle briternes EU-exit på plads.

Millioner af briter har dog efterspurgt en ny folkeafstemning. Men Theresa May har tidligere udtalt, at der ikke kommer en ny afstemning, hvis hun bliver landets næste premierminister.

Chris Grayling, der er kampagnechef for Theresa May, siger, at hun vil komme med en udtalelse senere på dagen.