Camilla Broe-sagen går nu i gang

Retssagen i USA mod den narkosigtede Camilla Broe går i gang 11. januar. Det har dommeren i sagen afgjort. Det er fortsat uklart, om sagen er forældet.

Retssagen mod Camilla Broe indledes 11. januar. (Foto: DR © DR)

Camilla Broes retssag om narkosmugling i USA bliver ikke udsat. Det slog dommeren på hendes sag for kort tid siden fast i Miami, oplyser DR Nyheder.

Både anklager og forsvarer venter på en afgørelse om, hvorvidt Camilla Broes sag er forældet. Den var ventet for flere uger siden. Derfor havde Camilla Broes forsvarer bedt om udsættelse af hendes sag, ind til der forelå en afgørelse om forældelsen. Men det har dommer Federico A. Moreno på hendes sag nu afvist.

Dyr stjerneadvokat

Dermed ligger det fast, at hendes sag kommer i retten i Miami 11. januar. Men det kan formodentlig også betyde, at hendes sag skal føres samtidig med, at hun ikke ved, om den i realiteten er forældet, siger DRs korrespondent i USA, Claus Fahrendorff.

Dette kan give Camilla Broe en del nye problemer. For hun havde klart satset på at få sagen afvist. Derfor havde hun hyret en forsvarsadvokat Teresa van Vliet med stor indsigt i disse sager. Men gode advokater er dyre i USA. Og det vil være en stor ekstra omkostning at skulle føre sagen og ikke kun "nøjes" med at bruge stjerneadvokaten til at få sagen afvist.

Udsigt til kortere straf

Samtidig vil Camilla Broe blive stillet i den situation, at hun skal overveje at erklære sig skyldig, samtidig med at sagen senere kan blive afvist og hun går fri.

Der foreligger formodentlig gode beviser mod Camilla Broe i sagen om narkosmugling til USA for ti år siden. Det amerikanske retssystem plejer at nedsætte domme over for personer, som frivilligt erklærer deres skyld.

Facebook
Twitter