Canada tager skridt til at legalisere hash

Den canadiske regering vil i foråret 2017 præsentere et lovforslag om at legalisere hash.

Hvor medicinsk marihuana allerede er lovligt i Canada, så forholder det sig anderledes med hash som rusmiddel - men til foråret 2017 vil landets regering præsenterer et lovforslag om at legalisere hash. (Foto: © Justin sullivan, Scanpix)

Canadas liberale regering har nedsat en arbejdsgruppe, som efter sonderinger rundt i landet skal udforme en ny narkolovgivning, der legaliserer hash til eget forbrug.

Det oplyser regeringen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Såkaldt medicinsk marihuana er allerede lovligt i Canada, men det samme gælder ikke hash som rusmiddel.

Premierminister Justin Trudeaus regering bebudede allerede i april, at den i foråret 2017 vil præsentere et lovforslag om at legalisere hash til dagligdags forbrug.

Flere steder i verden diskuteres, om man skal legalisere hash.

Colorado og et par andre amerikanske stater tillader allerede i dag hash til almindeligt forbrug. Uruguay i Sydamerika er det land, som mest konsekvent har tilladt hash.

En lang række lande tillader i dag hash til medicinsk brug. Nogle kræftpatienter skal have haft gavn af hashpræparater til at dæmpe smerter, og folk med epilepsi har fortalt, at de har færre og mindre voldsomme anfald.

I Danmark er kun en type medicinsk hash blevet tilladt af sundhedsmyndighederne.

Skiftende danske regeringer har nægtet at legalisere hash til privatforbrug, selv om tilhængere har peget på, at det kan blive en milliardgevinst for statskassen og bremse kriminelle bander.

/ritzau/