Canadisk terrorsag har forbindelse til Danmark

Anholdelserne af 17 formodede terrorister i Canada sættes nu direkte i forbindelse med den danske terrorsag fra Glostrup. Ifølge canadisk politi har sagen forbindelse til flere lande deriblandt Danmark.

Politiet i Canada har anholdt 17 formodede terrorister (Foto: Geoff Robins © Scanpix)

Anholdelserne af 17 formodede terrorister i Canada sættes nu direkte i forbindelse med den danske terrorsag fra Glostrup.

De 17 var i besiddelse af tre ton ammonium nitrat, som kan bruges til at fremstille bomber, og de menes at have deltaget i terrortræning i en lejr nord for millionbyen Toronto.

Efter et pressemøde hos politiet i Toronto skriver flere af de lokale medier, at den canadiske efterforskning har forbindelse til lignende sager i i USA, Storbritannien, Bosnien, Danmark, Sverige og Bangladesh.

Internationale forgreninger

Da den danske sag fra Glostrup kom frem, stod det hurtigt klart, at den havde internationale forgreninger.

I Bosnien var en dansk-tyrkisk mand anholdt sammen med en svensker med serbisk baggrund. Og kun to dage efter anholdelserne i Sarajevo slog britisk politi til og gennemførte tre anholdelser.

Spekulationerne i Storbritannien gik blandt andet på, at de tre planlagde terrormål i USA, fordi der på en af de anholdtes computer blev fundet billeder af flere kendte steder i Washington.

Anholdelser i Georgia

En FBI-agent ved navn Richard Kolko bekræfter over for den canadiske avis National Post, at sagen fra Canada også hænger sammen med to anholdelser, der blev foretaget i Georgia.

- Der er foreløbige tegn på, at nogle af de canadiske emner kan have haft begrænset kontakt med to personer, der for nylig blev anholdt i Georgia, oplyser Kolko.

De to mænd rejste i marts sidste år netop til Canada og mødtes angiveligt med muslimske ekstremister. Måske for at diskutere angreb på amerikanske olieraffinaderier og militæranlæg, oplyser amerikanske medier.

Efterforskningen i den danske sag har vist, at de mistænkte har korresponderet flittigt over internettet.

Facebook
Twitter