Carlsen spillede skak med Facebook-grundlægger

Den norske verdensmester i skak spillede i nat skak med Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg. Det foregik hos en russisk mangemilliardær i Silicon Valley.

Mark Zuckerberg tænker bravt, mens Carlsen kommer med et nyt udspil. Der er nok ikke længe til skakmat. (Foto: © Espen Agdestein, Privatfoto)

Det norske skakgeni, Magnus Carlsen, nyder tilværelsen efter sin overbevisende VM-sejr i november sidste år, hvor han slog inderen Viswanathan Anand.

Verdensmesterskabet har gjort ham til et kendt navn verden over og kastet nye VIP-bekendtskaber af sig. I nat spillede han nemlig skak i Silicon Valley mod Mark Zuckerberg, grundlæggeren af Facebook.

Russisk mangemiliardær spillede med

Ifølge den norske netavis VG blev skakbrættet hevet frem i mangemilliardæren Yuri Milners hus. Russeren er blevet rig blandt andet på sine investeringer i sociale medier.

Der skulle være nok plads til at få en hyggelig aften. Det 2370 kvadratmeter store hus har 14 badeværelser, balsal, bibliotek og selvfølgelig en swimmingpool - og kostede den nette sum af 600 millioner kroner.

- De ville fejre Karlsens VM-titel. Det sætter vi pris på. Det var meget hyggeligt, siger Carlsens manager Espen Agderstein til den norske netavis.

I topform

Hvordan skakspillet forløb hos den russiske mangemilliardær, vides ikke - men mon ikke de rige blev sat gevaldigt på plads. I hvert fald siger skak-manageren tørt:

- Magnus er i topform herovre.

Carlsen er i øjeblikket på en sponsorrejse i USA og har blandt andet været i Las Vegas og Mexico. Han er også blevet inviteret til at besøge Facebook-hovedkvarteret, men det er usikkert, om han får tid til det under sit ophold i Californien.