Carrie Fisher - kendt som prinsesse Leia - er død

En af hovedpersonerne i Star Wars-filmene, Carrie Fisher i rollen som prinsesse Leia, er død

Carrie Fisher spilledle prinsesse Leia i Star Wars-triologien. Her ses hun til premieren på "Star Wars: The Force Awakens" i London. (Foto: © Leon Neal, Scanpix)

Skuespillerinden Carrie Fisher, som er mest kendt for sin rolle som prinsesse Leia i "Star Wars"-filmene, er død, 60 år. Det oplyser hendes datters agent til flere nyhedsbureauer.

Carrie Fisher fik et hjertestop på et fly lillejuleaften på vej fra London til Los Angeles. Flypersonalet fik det i gang igen med hjælp fra en hjertestarter ombord.

Hjerteanfaldet skete ifølge flere amerikanske medier omkring 15 minutter før landingen i Los Angeles International Airport. Herfra blev Fisher straks kørt til hospitalet UCLA Medical Center og lagt i respirator.

Den amerikanske skuespillerinde blev verdenskendt som Prinsesse Leia i den originale "Star Wars"-trilogi. Den har været et kulturfænomen siden udgivelsen i årene fra 1977 til 1983.

Carrie Fisher har ofte talt og skrevet om et mangeårigt stofmisbrug og psykisk sygdom.

I interviews har hun i årenes løb fortalt om sin diagnose som bipolar og sin afhængighed af receptpligtig medicin og kokain, som hun har indrømmet, at hun tog under indspilningerne af "The Empire Strikes Back" fra 1980.

I november i år afslørede hun i sin bog "The Princess Diarist", at hun havde en affære med skuespilleren Harrison Ford under indspilningerne til den første "Star Wars"-film.

Den i dag 74-årige Harrison Ford spiller Han Solo.

Carrie Fisher var 19 år, da filmen blev indspillet i 1976.

Da indspilningerne var forbi, var affæren det også, og Ford tog hjem til sin daværende kone, Mary Marquardt.

/ritzau/