Castro og Obama trykker hånd og skriver historie

USA's præsident og Cubas leder kan på et historisk møde fortælle, at Google vil sørge for internet på Cuba.

Efter det historiske håndtryk blev det tid til emner, som USA's præsident Obama og Cubas leder, Raul Castro, ikke er enige om. (Foto: © Michael Reynolds, Scanpix)

Det var et historisk håndtryk, som Cubas leder, Raul Castro, og USA's præsident, Barack Obama, gav hinanden i dag i Revolutionspaladset i Havana.

- En af de ting, vi vil annoncere her, er, at Google har indgået en aftale om at påbegynde opstillingen af trådløse forbindelser og bredbånd på øen, fortalte Obama i et interview til tv-stationen ABC.

Inden håndtrykket i Revolutionspaladset med Cubas kommunistiske leder lagde den amerikanske præsident en krans på Revolutionspladsen for Cubas uafhængighedshelt Jose Marti. Han var digter og aktivist i 1800-tallet, og hans navn knyttes sammen med, at Cuba fik sin uafhængighed fra Spanien.

Efter håndtrykket talte de to ledere om de ting, de ikke er enige om.

Obama vil efterspørge økonomiske og demokratiske reformer i etpartistaten, mens Raul Castro vil kræve de amerikanske sanktioner ophævet over for Cuba.

Obama har ophævet flere restriktioner på blandt andet rejser og kulturudveksling, men det er Kongressen, som skal ophæve USA's økonomiske sanktioner.

/ritzau/Reuters

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1143255532391636