Cataloniens leder vil tale i parlament tirsdag

Fredag eftermiddag mødes parlamentsmedlemmerne for at fastsætte tidspunkt.

Cataloniens præsident, Carles Puigdemont, vil i kølvandet på folkeafstemningen om afhængighed i regionen, tale om krisen i Spanien i den kommende uge. (© (c) Scanpix)

Parlamentsledere i Catalonien siger, at regionens præsident, Carles Puigdemont, vil tale om krisen i landet i en tale i parlamentet i Barcelona tirsdag.

Det er uklart, hvorvidt et møde, som parlamentet havde fastsat til mandag om den forbudte folkeafstemning, stadig vil blive forsøgt gennemført, selv om en domstol siger, at det vil være i strid med forfatningen.

En embedsmand for den regionale regering, Raul Romeva, siger til BBC radio, at Cataloniens regering vil trodse rettens forbud og holde debatten mandag.

Mange har tidligere forudsagt, at Catalonien vil erklære sig uafhængigt på mødet mandag.

Fredag eftermiddag mødes parlamentsmedlemmerne for at fastsætte tidspunktet for den tale, som Carles Puigdemont skal holde tirsdag, siger parlamentets talskvinde.

Der er et lille flertal i det catalanske parlament for løsrivelse fra Spanien.

Optællingen efter søndagens afstemning i Catalonien viste, at 90 procent stemte for løsrivelse. Men kun 42 procent af vælgerne stemte.

En repræsentant for den spanske regering i Catalonien fremsatte fredag en undskyldning for den vold, som mange blev udsat for under folkeafstemningen fra det nationale politis side.

/ritzau/AFP

/ritzau/Reuters