Charleston-kirke er åben igen efter massakren

Kirken i Charleston, hvor ni mennesker blev dræbt forleden, åbner igen søndag til gudstjeneste.

Kirken i Charleston åbner søndag til gudstjeneste, efter ni sorte mennesker blev dræbt af en 21-årig hvid mand. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

Livet går videre.

Søndag klokken 09.30 lokal tid åbner den gamle, historiske afrikansk-amerikanske kirke i Charleston i den amerikanske delstat South Carolina og afholder gudstjeneste.

Det skriver lokalavisen The Post And Courier.

Skueplads for massakre

Kirken var onsdag aften skueplads for en blodig massakre, da en ung hvid mand skød og dræbte ni sorte, der var til gudstjeneste.

Blandt de dræbte var præsten Clementa Pinckney.

Lørdag meddelte politiet, der har foretaget undersøgelser i kirken siden massakren, at undersøgelserne er slut, og at der kan holdes gudstjeneste igen.

- Det er en del af healingprocessen

Avisen skriver, at mange i menigheden ønsker at vende tilbage til kirken Emanuel African Methodist Episcopal hurtigt, andre er mere tøvende.

De mener, at onsdagens blodbad er for tæt på.

- Nogle mennesker, jeg taler med, ønsker ikke at komme der. Andre vil gerne. Det er en del af healingsprocessen, siger Willi Glee, et medlem af menigheden.

Racistiske motiver bag ugerningen

Den mistænkte gerningsmand til massakren er den 21-årige hvide Dylann Roof. Han blev anholdt i torsdags i nabostaten North Carolina.

Han er nu anklaget for drab på de ni mennesker. Det menes, at der ligger racistiske motiver bag ugerningen.

/ritzau/

Facebook
Twitter