Charterselskaber jubler over ændret rejsevejledning for Tyrkiet

Danske charterfly er klar til at flyver gæster til Tyrkiet fra i morgen.

Udenrigsministeriets Borgerservice fraråder ikke længere ikke-nødvendige rejser til Tyrkiet. Det glæder arrangørerne af charterrejser. REUTERS/Fatih Saribas (TURKEY) (Foto: FATIH SARIBAS © Scanpix)

Udenrigsministeriets Borgerservice fraråder ikke længere ikke-nødvendige rejser til Tyrkiet. Og det glæder arrangørerne af charterrejser til Tyrkiets badebyer.

Natten til lørdag blev rejsevejledningen til Tyrkiet ændret, fordi en del af landets militær forsøgte at kuppe sig til magten. Forsøget blev afværget, og i dag har Udenrigsministeriets Borgerservice altså vurderet, at situationen i landet er tryg nok til, at danske chartergæster atter kan sendes af sted til sol, strand og varme.

- Det glæder os ikke mindst på vegne af vores gæster. 20.000 danskeres ferie har været i fare, men nu kan de alligevel komme på den ferie, de har købt. Det er fantastisk. I morgen har vi 1.000 gæster, der skal af sted fra Aalborg, Billund og København, siger Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies Rejser.

https://twitter.com/UMBorgerservice/status/754594515378470912

Også hos Star Tour er man lettet over, at rejsevejledningen er ændret. I går aflyste selskabet fem flyvninger til Alanya og Marmaris, og i dag er tre afgange aflyst.

- Vi har 15 afgange i den kommende uge, og selvfølgelig har folk ringet og spurgt, hvad situationen i Tyrkiet kom til at betyde for deres ferie. Nu kan de trygt tage på ferie, siger pressechef Nikolai Johnsen.

Hos Bravo Tours fortæller rejseambassadør Stig Elling, at selskabets næste fly mod Tyrkiet letter - helt efter planen - på tirsdag.