Chefen troede, det var en spøg: Tysker mistænkt for at have forgiftet og dræbt 21 kollegaer

Hvidt pulver på frokost-sandwichen har sat gang i den opsigtsvækkende sag.

Den 56-årige tysker arbejdede på denne fabrik. (Foto: Arbeitsgemeinschaft der Öffentlichrechtlichen Rund © Arbeitsgemeinschaft der Öffentlichrechtlichen Rund)

En 56-årig tysk mand er under mistanke for at have forgiftet og dræbt 21 af sine kollegaer på den fabrik i det nordvestlige Tyskland, hvor han arbejdede i 38 år.

Det sker, efter at tyskeren tidligere på året blev grebet i at drysse giftigt blyacetat på en af sine kollegaers madpakke.

Han blev efterfølgende anholdt - mistænkt for mordforsøg.

Og nu har det tyske politi besluttet sig for at undersøge, om manden er skyld i, at 21 kollegaer er afgået ved døden siden 2000, skriver Deutsche Welle.

Fabrikken ligger i Schloß Holte-Stukenbrock i den nordvestlige del af Tyskland. (Foto: Arbeitsgemeinschaft der Öffentlichrechtlichen Rund © Arbeitsgemeinschaft der Öffentlichrechtlichen Rund)

Sagen begyndte i maj, hvor en medarbejder på fabrikken ARI Armaturen, der ligger i byen Schloß Holte-Stukenbrock, opdagede noget hvidt pulver på sin sandwich.

Han tog fat i sine overordnede og bad dem om at kigge optagelserne fra overvågningskameraerne igennem. Og her kunne de se, at det var den 54-årige tysker, som havde drysset pulveret på kollegaens mad.

Til at begynde med troede de blot, at der var tale om "en misforstået spøg".

- Ikke et mordforsøg, forklarer Tilo Bechinger, der er direktør for ARI Armaturen, til nyhedsbureauet DPA.

Men da de efterfølgende fandt ud af, at der var tale om blyacetat, der kan give alvorlige skader på de indre organer, tog sagen en mere alvorlig drejning.

Overvejer at undersøge lig

Den 56-årige mand blev anholdt og sigtet for mordforsøg. Og da politiet efterfølgende ransagede hans hjem, fandt de blandt andet kviksølv, bly og kadmium, der kan bruges til fremstille gift.

Onsdag valgte politiet så at udvide deres igangværende efterforskning af sagen, så den også skal se nærmere på de 21 medarbejdere på ARI Armaturen, der er døde siden 2000.

Mange af dem døde som følge af kræft og hjerteanfald, hvilket kan være forårsaget af forgiftning med tungmetaller.

Derudover ligger to kollegaer for tiden i koma, og en tredje er i dialyse.

En specialenhed på 15 betjente er blevet afsat til sagen, og de skal blandt andet afhøre de afdødes familiemedlemmer samt de læger, der behandlede dem.

Derudover overvejer de også at grave deres lig op for at undersøge, om de kan spore tungmetaller i dem.

Den 54-årige har ikke ønsket at udtale sig, oplyser politiet ifølge Deutsche Welle.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk