Chokolade-kopi af katedral i Salisbury vækker harme

En russisk tv-station har fået fremstillet en julegave, som briter finder smagløs.

Katedralen i Salisbury, som en russisk tv-station nu har fremstillet i chokolade. (Foto: © Toby Melville, Scanpix)

"Bizart", "virkelig dårlig smag".

Lokalpolitikere i den engelske by Salisbury er alt andet end imponerede over en julegave, som den russiske tv-station RT har sendt til kollegerne hos den regeringskritiske tv-station TV Rain.

RT, der er støttet af den russiske stat, har fået fremstillet en chokolade-kopi af katedralen i Salisbury, hvor den russiske eks-spion Sergei Skripal og hans datter blev udsat for nervegiften novichok i marts i år. Senere døde en lokal kvinde, som også var kommet i kontakt med giften.

Ville se katedralen

Den britiske regering mener, at to russiske agenter stod bag giftangrebet mod Skripal, og analysegruppen Bellingcat har identificeret dem som Anatoliy Chepiga og Alexander Mishkin fra efterretningstjenesten GRU.

I et interview med RT optrådte de to mænd dog under andre navne og hævdede, at de blot var uskyldige turister, som var taget til Salisbury for at se byens berømte katedral. Mændene kunne endda oplyse den præcise højde på katedralens spir: 123 meter.

En talsperson for RT oplyser, at man hvert år laver en julegave, der afspejler årets store nyhedshistorier.

- I 2018 valgte vi, at sætte fokus på interviewet (med de påståede turister, red.), der vakte international genklang, siger talspersonen.

Du kan se en vært hos TV Rain pakke julegaven fra RT op her.