Cleveland-mistænkt var ven med far til bortført

Som ven af familien hjalp den mistænkte bortfører med at uddele løbesedler om den bortførte.

Gina DeJesus blev kidnappet da hun var 14 år. Hendes far og onkel kender tilsyneladende en af de mistænkte kidnappere. (Foto: Emmanuel Dunard © Scanpix)

Den 52-årige Cleveland-mistænkte Ariel Castro var kammerat med faren til en af de bortførte piger, Gina DeJesus, oplyser en ven af familien.

Gina DeJesus blev bortført i 2004, da hun var 14 år gammel. Hendes familie har ligesom Ariel Castro latinamerikanske rødder, og det er kommet frem, at Castro kendte flere af Ginas slægtninge.

- Ud over at være ven med hendes far har han spillet i band sammen med onklen i de seneste 20 år, skriver newsnet5.com.

Besøgte ham efter kidnapning

Onklen, Tito DeJesus, husker, at han var hjemme hos Ariel Castro, efter at hans niece var forsvundet, men han lagde ikke mærke til noget specielt i huset. Han siger, at der var få møbler, men at det var fyldt med musikinstrumenter.

- Jeg havde ingen anelse. Ingen anelse i det hele taget om, hvad der var sket, siger Tito DeJesus til den amerikanske netavis.

En ven af familien, Khalid Samad, siger, at Ariel Castro selv hjalp til med at dele løbesedler ud, efter at Gina var forsvundet. Han spillede også ved arrangementer, hvor der blev samlet penge ind til mindet om Gina.

- Han var en ven af familien, siger Samad.

Dele af huset var aflåst

De første billeder inde fra skrækhuset i Cleveland viser, at dele af det var aflukket.

Det er avisen Daily Mail, der har offentliggjort billederne.

Sønnen til den mistænkte Ariel Castro siger til avisen, at hans far havde hængelås på dørene til kælder, loft og garage.

- Der fik jeg ikke lov at færdes, siger Anthony Castro til avisen.

Søn vidste intet

Sønnen, som kun havde lidt kontakt med faren, siger, at han var helt uvidende om, at der blev holdt kvinder fanget i huset.

De tre kvinder, Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus, blev reddet ud af huset i Cleveland mandag efter at have været holdt fanget i omkring 10 år.

Knight var cirka 20 år, da hun forsvandt i Cleveland i 2002. Berry forsvandt knap et år efter, 21. april 2003, mens Gina DeJesus blev bortført over et år senere.

Søn: Vold og alkohol i familien

- Han fortjener ikke at have noget liv mere. Han fortjener at komme ind bag tremmerne resten af sit liv, siger Anthony, der selv arbejder i en bank i Columbus, Ohio.

Han betegner faren som en meget voldelig mand og kalder sine onkler alkoholiserede.

Ifølge Anthony blev hans mor næsten slået ihjel af faren, da hun var rekonvalescent efter en hjerneoperation. Moren flyttede fra faren med Anthony og hans tre søstre i 1996 efter en årrække med overgreb.

Ifølge Anthony havde ingen af børnene ret meget kontakt med faren.

/ritzau/

Facebook
Twitter